Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Spajaju se Google i Bilderberg grupa?

    Novo okupljanje Bilderberg grupe svetskih moćnika, za koje se vjeruje da „kroje“ svetske trendove, održaće se od 6. do 9. juna u luksuznom hotelu nadomak Londona.

    Oko 140 evropskih i američkih lidera iz sveta politike, biznisa, medija, finansija i bankarstva, uz krunisane glave i aristokratiju okupiće se u hotelu Groove,  a istovremeno, „barikade“ su postavljene za novinare, „ušančene“ u okolini.

    Negujući tradiciju uspostavljenu na prvom sastanku 1954. godine u hotelu Bilderberg u Holandiji, grupa ne skriva svoje postojanje, a danas ima i zvanični sajt. Dug vek okupljanja grupe, međutim, praćen je i podjednako impozantnim skupom pratilaca koji pokušavaju da skinu dio vela tajnosti onoga što se „kuva“ iza zatvorenih vrata. Nusprodukt spoja svetskog “krema“ i zabrane pristupa medija postala je industrija teorija zavere.

    Zapadni novinari koji su posetili hotel u Vatfordu, tvrde da lokacija nije slučajno odabrana, i ukazuju na posebnu dimenziju ovogodišnjeg skupa. Podsećaju na činjenicu da je direktor kompanije Google Eric Schmidt redovni učesnik sastanaka Bilderberg grupe, kao i da se godišnje konferencije ovog giganta informacione tehnologije održavaju baš u ovom hotelu od 2007. godine.

    Istina je da glavne figure svetske elite učestvuju i na Google konferenciji i na Bilderberg skupu i da dele mnoge zajedničke poglede. Novinari alternativnih zapadnih medija koji se pozivaju na „insajderske“ informacije, govore stoga o ideji da se „spajanjem“ informacionog giganta Google sa političkom i finansijskom elitom grupe Bilderberg, od koje je dve trećine iz Evrope a trećina iz SAD, daje novi zamah sprovođenju ideje o globalizaciji tehnološki povezanog sveta. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE