Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ekonomski guru Aswath Damodaran 8. jula u Beogradu

    Finansijski guru, profesor Aswath Damodaran, vodeći svetski stručnjak iz oblasti korporativnih finansija i investicione analize, biće glavna zvezda međunarodne konferencije finansijskih stručnjaka koja će se održati u Beogradu 8. jula.

    Aswath Damodaran predaje finansije na Poslovnoj školi Leonard N. Stern pri Univerzitetu New York, jednoj od najboljih poslovnih škola na svetu, kao i na prestižnom TRIUM MBA programu.

    Uvršten je na listu 12 najboljih profesora sa američkih škola po izboru BusinessWeek-a. Pored brojnih stručnih radova objavljenih u najprestižnijim ekonomskim časopisima kao i nekolicina bestselera iz područja valuacije, korporativnih finansija i investicione analize, profesor Damodaran savetuje i mnoge međunarodne korporacije i banke.

    Svoju genijalnost i praktičnost primene svojih evaluacija pokazao je kada je kao akcionar Apple prodao svoje akcije na istorijskom maksimumu prošle godine uz opasku da Apple postaje dosadan kao kompanija.Takodje pre izlaska na berzu Facebook-a predvideo je da će akcije ove kompanije biti precenjene i da će doživeti pad u narednih godinu dana što se pokazalo tačnim, da njegove evaluacije mogu da predvide budućnost pokazala je i cena akcija Facebook-a u martu ove godine kada je iznosila tačno 28 dolara identično njegovoj proceni staroj godinu dana.Damodaran poručuje da akcije Facebook-a ne treba kupovati dok ne padnu na 18 dolara.

    Opseg delovanja Aswatha Damodarana uključuje i specifičnosti tržišta u razvoju, kao i uticaj koje te specifičnosti imaju na procese upravljanja finansijama i investicione analize..Njegova poseta Srbiji je pravo mesto za regionalne donosioce odluka i vodeće ljude iz oblasti finansija , da čuju njegovo viđenje daljeg razvoja regiona Zapadnog Balkana i kako prevazići problem koji se javljaju u zemljama u razvoju poput Indije i Brazila kojima je on pomagao u prošlosti svojim savetima. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE