Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dosadni poslovi ne moraju da budu dosadni. Ali, kako?

    Čak i da se bavite najinteresantnijim poslom na svetu u najinspirativnijem okruženju sa najduhovitijim kolegama, postoje poslovi i zadaci koji su dosadni, a koji se moraju završiti.
    To ’dosadno’ i vama monotono ne mora da bude baš takvo. Samo je pitanje kako ćete ovakvim zadacima prići. Uostalom, svaki ’dobar’ dan na poslu, mora da ima svog para – ’loš’ dan koga čine i dosadni sadržaji.

    Kako završiti dosadne zadatke i poslove, ali sa osmehom na licu?

    Posmatrajte veliku sliku. Ovom ćete pričom najbolje razumeti veliku sliku.
    Dvojica kolega godinama rade na građevini. Na pitanje šta rade celo radno vreme, prvi odgovara:“ Ceo dan ukucavam ove eksere. Onda idem kući i sutradan ponovo. Ukucavam i ukucavam!“. Drugi je zato odgovorio:“ Šta radim? Pa, pogledajte! Pravim oblakoder!“.

    Pričajte o dosadnom poslu. Sa sobom. Kad sebi kažete da ne želite da radite takav posao jer ni malo nije interesantan, na ovo sami sebi odgovorite: „A, zašto tako misliš?“

    Zatvorite oči i motivišite sebe. Podsetite se na stvari koje već znate – ’bez muke nema nauke’, ’svaki put počne jednim malim korakom’. Dosadan zadatak možda jeste dosadan, ali doprinosi realizaciji cele slike.

    Stikeri su velika pomoć. Polepite ih tamo gde vašem pogledu ne mogu da pobegnu i neka sadrže reči ’novac’, ’volja’, ’osmeh’ ili ’produktivnost’. Šta god što će vam pomoći da iz ovakvog posla izađete kao pobednik sa osmehom.

    Pričajte sa kolegama. Pitajte njih kako završavaju ovakve nezanimljive poslove. Dobićete interesantne odgovore i možda vam neki pomogne u realizaciji.

    Okanite se detaljai više pažnje obratite na ono što je važno, što daje kvalitet celom poslu.

    Pauzirajte. Sat vremena radite nešto drugo.

    Ispravite se. I nasmejte se. Kada ovog ’dosadnjakovića’ isped vas posmatrate iz drugog ugla, pa još nasmejani, možda vam se učini da posao i nije tako neinteresantan.

    Odustanite. Teško, ali ako čitate ovako nešto, znači da odustajanju nema mesta.

    Ostavite se čitanja ovog tekstai završite taj dosadni posao. Što pre počnete, pre ćete završiti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE