Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ko su najplaćeniji sportisti sveta?

    Ubedljivo najplaćeniji sportista današnjice je bokser Floyd Mayweather Junior, koji bi samo od dve borbe u 2013. trebalo da zaradi između 90 i 128 miliona dolara.

     

    To je znatno više od prošlogodišnjih 85, sa čime je takođe bio prvi na listi bogataša, a zanimljivo je da sav novac dobija od TV prava, na ime ugovora sa Show Time-om, bez ijednog centa na ime pojedinačnih sponzorskih ugovora.

    Naime, već je boksovao sa Robertom Guerrerom početkom maja, pobedio je, i dobio 32 miliona, dok je rivalu pripalo tri miliona. Isto toliko je zaradio i prošle godine u meču protiv Miguela Cotto-a. Međutim, za septembar je najavljen novi spektakl, protiv Meksikanca Alvareza, koji bi mogao da probije sve rekorde kada je reč o zaradi u boksu i da mu donese do sada neviđenu svotu novca – zahvaljujući sistemu "plati pa gledaj", što je jako popularan način prodaje prava na gledanje velikih mečeva u SAD.

    Kako Junioru stiže 50 odsto od ukupne svote koju dobije televizija, to bi značilo da će svako jutro, kada otvori oči, Mayweather biti bogatiji za 350.000 dolara, dok će na nedeljnom nivou moći da računa na 2.500.000 dolara.

    Drugi na listi koju je objavio Sports Ilusstrated je Lebron James, zvezda NBA kluba Miami Heat sa 56.545.000 dolara za ovu godinu, od čega 17.545.000 na ime plate, a 39 miliona od Nike-a, Samsung-a, Baskin-Robbins-a i deonica fudbalskog kluba Liverpool, čiji je akcionar.

    Treći na spisku je fudbaler David Beckham, koji je zaradio 48,3 miliona (od PSŽ samo za pet meseci pripalo mu je 2,35, koje je dao u dobrotvorne svrhe), a "pomoć" je stigla od Burger king-a, Samsung-a, Adidasa…

    Četvrti je NFL igrač Drew Brees, koji brani boje New Orleans Saints-a, sa 47.800.000 dolara, koliko će mu leći na račun u banci ove godine. Sledi košarkaš Kobe Bryant iz Los Angeles Lakers-a sa 46.850.000 dolara zarade.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE