Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kartice zamenjuju čekove

    Sve više banaka u Srbiji nudi građanima kreditne kartice kojima mogu da plaćaju na rate do godinu dana. Time je omogućeno odloženo plaćanje bez kamate, baš kao i popularnim čekovima.

    Do sada su građani izbegavali da koriste kreditne kartice zbog visokih kamata, ali sa otplatom na više meseci, bez kamate, mnogi se odlučuju za ovaj vid kreditiranja.

    Banka Intesa nudi građanima svoju mastercard kreditnu karticu sa kojom može da se otplaćuje roba ili usluge i do godinu dana. Ova banka ima trgovine i turističke agencije za partnere, tako da je pored otplate na više meseci bez kamate, moguće dobiti i popust od deset odsto.

    Osim što objedinjuje otplatu duga u jednakim mesečnim ratama i revolving, masterata kreditna kartica istovremeno zamenjuje i čekove, kažu u Societe general banci. Konkretno, plaćanje masteratom je brže i jednostavnije nego čekovima, a može se koristiti i u inostranstvu. Sve transakcije preko 3.000 dinara podeljene su na tri do šest rata.

    Ukoliko na dan dospeća rate klijent nema novca na računu, ta rata mu se prebacuje na revolving otplatu, što znači da neće ući u nedozvoljeni minus. Prva rata dospeva na naplatu 30 dana od datuma nastanka transakcije, a svaka naredna nakon 30 dana.

    Eurobank u svojoj ponudi ima nekoliko vrsta kreditnih kartica, a njenim klijentima je omogućeno da uz brzu i jednostavnu proceduru, iznos aranžmana podele na tri, šest, devet ili 12 mesečnih rata, bez kamate.

    Postoje i druge mnogobrojne prednosti za korišćenje platnih kartica, kao što je rezervisanje i plaćanje preko interneta, plaćanje turističkih aranžmana, a određeni tipovi kartica imaju dodatne pogodnosti poput besplatnog putnog osiguranja, u slučaju kašnjenja ili gubitka leta i prtljaga.

    Novac na bankomatu podignut kreditnom karticom ne može da se otplaćuje na rate, bez kamate. Za gotovinu važi kamata koja se naplaćuje kao kada se koristi revolving usluga, odnosno minimalna otplata za utrošeni ili podignuti iznos od pet odsto.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE