Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Slobodno se naljutite ako ste muškarac. Ženama se ljutnja ne isplati

    Na poslu će vam mnogo pomoći malo taktike. Ako želite da napredujete, bilo bi dobro da znate koliko vam ispoljavanje emocija u tome pomaže. Recimo, ljutnja.

    Po istraživanju objavljenom u časopisu Psychological Science ispoljavanje ljutnje na poslu donosi dobro. Ako ste skloni ljutitom ponašanju, osigurano vam je da vas kolege doživljavaju kao kompetentne, stručne, znate da procenite kada poslovi idu u lošem pravcu. I, brzo ćete napredovati. Sudeći po istraživanju, smeši vam se i veća zarada jer zaposleni koji umeju da budu ljuti i praktikuju da ispoljavaju ovakve emocije, imaju značajno veću godišnju platu.

    Ne isplati se, dakle, na poslu biti neutralan.

    Ali, ovde postoji mali problem, seksistički. Ovakva prednost za one sa ljutitim stavom važi samo za muškarce. Ženama se, naprotiv, uopšte ne isplati da se ljute. Ovo istraživanje je potvrdilo i da ljutita žena na poslu mnogo gubi – ne samo da manje zarađuje, već se i njena stručnost postavlja u pitanje. Psiholozi imaju rešenje: ako kao žena imate potrebu da se naljutite i svoju ljutnju pokažete u radnom okruženju, obavezno precizno iznesite sve svoje razloge. Ako je jedan od razloga nestručnost druge osobe, ostali će lakše prihvatiti vašu ljutnju i razumeće vas.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE