Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Oko 1000 kandidata konkurisalo za Talent Pool program

    U proteklih mesec dana, koliko je trajao konkurs za mlade inženjere sa fakultetskom diplomom iz oblasti mašinstva, elektrotehnike, tehnike i informatike, a koji je raspisala kompanija Fiat Automobili Srbija (FAS), prijavilo se oko 1.000 kandidata.

    Naredna faza je selekcija i odabir kandidata koji će imati priliku da postanu deo Talent pool programa.

    „Veoma nas je obradovala činjenica da je oglas na sajtu Infostuda imao čak 13.000 pregleda. To oslikava i želju mladih ljudi, koji sa fakultetskom diplomom iz mašinstva, elektrotehnike, tehnike i informatike da postanu deo naše kompanije. Sada sledi teži deo, a to je proces selekcije, prilikom čega moramo da budemo pažljivi, da svaku prijavu detaljno pogledamo, da bismo na kraju napravili najbolji odabir,“ kaže za BIZLife Neda Sagić, menadžer organizacionog razvoja, sektora ljudskih resursa kompanije FAS.

    Ona kaže da je  kompanija kao stožer srpske privrede, ali i pokretač razvoja nacionalne i lokalne ekonomije, želela da pruži priliku talentima iz cele Srbije i tako da posle završenog fakulteta budu motivisani da rade, da stiču iskustva i da postanu deo jednog sistema.

    Prema rečima Nede Sagić, od kandidata se očekuje da budu motivisani, da imaju želju da uče, budu proaktivni i interaktivni sa onima koji će ih sprovoditi kroz obuku.

    „Očekuje se da pokažu koliko mogu da se uklope u novu sredinu, koliko mogu da funkcionišu sami, a koliko su timski igrači. Stavljaćemo ih i u različite situacije, kako bismo videli i koliko su snalažljivi,“ kaže Neda Sagić za BIZLife.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE