Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi tender za Koridor 10

    Srbija će raskinuti ugovor sa austrijskom Alpinom, jer je ta građevinska kompanija bankrotirala, nakon čega će biti raspisan novi tender za izbor kompanije koja će završiti posao na delu autoputa Koridora 10.

    Ugovorena vrednost poslova između Srbije i austrijske Alpine je 59,3 miliona evra koja je na Koridoru 10 angažovana na dve deonice Istočnog kraka na autoputu E80, ukupne dužine 22,9 kilometara. Prva deonica je Pirot istok-Dimitrovgrad, a druga je Obilaznica Dimitrovgrad.

    Dve trećine poslova na obe deonice je završeno. Radovi na trasi Pirot istok-Dimitrovgrad finansiraju se iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, a izgradnju obilaznice Dimitovgrad finansira Svetska banka.

    Ako sve saglasnosti advokata, Svetske banke i Banke za obnovu i razvoj stignu u naredne dve nedelje i raskine se ugovor uz saglasnost Vlade, da kažemo da je to otprilike za mesec dana, onda možemo da raspišemo novi tender, objašnjava direktor Koridora Srbije Dmitar Đurović.

    Nova tenderska procedura će trajati od šest do devet meseci.

    Imajući u vidu kojom se brzinom gradi Koridor 10 od sedamdesetih godina prošlog veka, novi tender neće previše da nas uspori. Već smo dovoljno spori, ističe ekonomista Goran Nikolić.

    U Koridorima Srbije pozivaju domaće firme, podizvođače Alpine, koje nisu naplatile svoja potraživanja, da ta potraživanja prijave nadležnim sudom u Beču najkasnije do 16. avgusta ove godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE