Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ko dominira tržištem mobilnih telefona?

    Porast prodaje Samsung mobilnih uređaja pomogao je platformi Android da osvoji 70 odsto tržišta, a to je gotovo devet odsto više nego prošle godine, piše Telegraph.

    Androidovih 70,4% udela na evropskom tržištu značajno nadvisuje iOS koji je stao na 17,8%, te zasenjuje 6,8% Windowsa, sudeći prema zadnjim podacima Kantar Worldpanel ComTecha.

    U SAD-u je stanje ipak malo ravnopravnije: Googleov Android pokriva 52%, ali povećao se minimalno u odnosu na prošlu godinu. Ovde iOS bolje stoji s 41,9% te beleži brži porast. Windows platforma takođe raste brže od Androida, ali zaostaje s vrlo malih 4,6% ukupnih korisnika.

    Samsung je dosadašnjim neprekidnim rastom stekao veliku prednost, ali nova Sonyjeva Xperia Z mogla bi mu ugroziti prvo mesto u Evropi. Naime, oko 38% korisnika Xperije stari su Samsungovi korisnici koji su odustali od marke nakon Galaxy S2.

    "Samsung se sada nalazi u poziciji gde se, nakon dve godine neprekidnog rasta, mora usredsrediti na održavanje vernosti odstojeće baze korisnika želi li nastaviti uspešno poslovati. Samsung, po sadašnjim procenama, ima drugo mesto po odanosti svojih korisnika s 59%, ali to je poprilično daleko od Appleovih 79%", rekao je Paul Moore, direktor Kantar Worldpanel ComTecha.

    Postotak smartphone korisnika u Velikoj Britaniji trenutno iznosi 65%, a od svih mobilnih uređaja prodanih u zadnja tri meseca, njih 85% su "pametni telefoni".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE