Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jat menja ime u Air Srbija?

    Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje uspeh pregovora sa Etihadom i sporazum o partnerstvu te kompanije i Jat Airways.

    Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će konačno uspešno biti rešen problem Jugoslovenskog aerotransporta i najavio promenu naziva u Air Srbija.

    Stručnjaci Etihada intenzivno analiziraju poslavanje Jat Airwaysa, rekao je generalni direktor srpskog avioprevoznika Velibor Vukašinović.

    "Stručnjaci Etihada su intenzivirali aktivnosti u Jatu, nakon potpisavanja memoranduna o razumevanju. Jedan tim avikompanije iz Ujedinjenih Arapaskih Emirata je stalno u Jatu", rekao je on agenciji Beta komentarišući pisanje medija da bi danas trebalo da bude saopštena odluka Etihada o strateškom partnerstvu u Jatu.

    Vukašinović je rekao da Jat za održavanje saobraćaja koristi 11 aviona, ističući da se time približava broju od 14 aviona koji je optimalan za posao tokom leta.

    Vlada Srbije i Etihad potpisali su 17. juna ove godine Memorandum o razumevanju, da bi unapredili razgovore o mogućem investiranju Etihada u Jat.

    Etihad i Jat potpisali su 15. aprila ugovor o saradnji kroz zajedničke letove i prodaju karata, a Etihad ervejz je na osnovu tog dokumenta 15. juna uveo svakodnevne letove na liniji između Beograda i Abu Dabija.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE