vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije
04.07.2013 17:15 Beograd

Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije


Poreska uprava objavila je danas početak nagradne igre za građane ’Fiskalnim računom protiv sive ekonomije - osvojite automobil’ čiji je nagradni fond 2, 5 miliona dinara.

Pomoćnik direktora Poreska uprave Vidoje Jevremović rekao je da je prvi ciklus te nagradne igre praktično već počeo i da se završava u septembru, a da je glavna nagrada automobil.

Potrebno je sakupiti 30 fiskalnih računa, a ako je neko sakupljao račune tokom juna može ih takođe poslati na adresu: Poreska uprava Republike Srbije, Kružni put 38, 11 309 Leštane, Beograd sa naznakom "Za nagradnu igru", i ti isečci će biti važeći.

Jevremović je rekao da najmanji iznos na fiskalnom računu koji se šalje u nagradnu igru može biti 300 dinara, a prilikom slanja potrebno je navesti ime prezime, adresu i telefon pošiljaoca.

Govoreći o motivima za pokretanje jedne takve nagradne igre, Jevremović je rekao da je na samom početku uvođenja fiskalizacije taj proces proticao disciplinovano, a da je primećeno da se sada fiskalni računi manje izdaju nego što se očekuje te da je nagradna igra jedan od stimulativnih načina.

Nagradna igra će imati dva ciklusa-prvi se završava u septembru, a izvlačenje nagrada biće 20. septembra, dok će drugi ciklus početi praktično odmah posle prvog i izvlačenje nagrada planirano je 20. decembra.

U svakom ciklusu biće poseljeno po 20 robnih nagrada, uglavnom električnih kućnih aparata, a glavna nagrada biće automobil.

Jevremović je rekao da je u toku postupak javne nabavke i da će se tek nakon što taj postupak bude okončan znati koji automobil će biti namenjen kao nagrada.

On je dodao da će u nagradnoj igri biti formirana komisija koju će činiti predstavnici Poreske uprave, Ministarstva finansija i privrede, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ i jedan predstavnik medija.

*Izvor: RTC/Tanjug
*Foto:

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
Vujović: Srbija `magistrirala` na MMF
03.09.2015 21:21
Drugi aranžman Srbije s misijom Međunarodnog monetarnog fonda je magistarski rad vlade, kaže ministar finansija Du&sca...
Dinar jači 0,1 odsto
03.09.2015 21:07
Dinar će u petak ojačati prema evru za 0,1 odsto ili oko sedam para, pa će zvanični srednji kurs biti 120,3179 dinara ...
Vučić: Proveravamo mešetarenje u Železari
03.09.2015 18:05
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Železara Smederevo dobro posluje, a da policija proverava "me&scar...
Swarovski otvorio pogon u Subotici
03.09.2015 17:52
Austrijska kompanija Swarovski otvorila je u Subotici proizvodni pogon i najavila da će do sredine iduće godine zaposl...
Ministarka i ministar otvorili celih 1,7 km puta
03.09.2015 14:01
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarska građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović otvorila je Br...
Yura u Leskovcu gradi svoju najveću fabriku?
03.09.2015 13:41
Južnokorejska Yura izgradiće još jednu fabriku u Leskovcu i zaposliti 3.000 radnika, a to bi bio najveći pogon ...
Pročitajte sve vesti iz ove rubrike
Pretraga

zatvori