vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije
04.07.2013 17:15 Beograd

Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije


Poreska uprava objavila je danas početak nagradne igre za građane ’Fiskalnim računom protiv sive ekonomije - osvojite automobil’ čiji je nagradni fond 2, 5 miliona dinara.

Pomoćnik direktora Poreska uprave Vidoje Jevremović rekao je da je prvi ciklus te nagradne igre praktično već počeo i da se završava u septembru, a da je glavna nagrada automobil.

Potrebno je sakupiti 30 fiskalnih računa, a ako je neko sakupljao račune tokom juna može ih takođe poslati na adresu: Poreska uprava Republike Srbije, Kružni put 38, 11 309 Leštane, Beograd sa naznakom "Za nagradnu igru", i ti isečci će biti važeći.

Jevremović je rekao da najmanji iznos na fiskalnom računu koji se šalje u nagradnu igru može biti 300 dinara, a prilikom slanja potrebno je navesti ime prezime, adresu i telefon pošiljaoca.

Govoreći o motivima za pokretanje jedne takve nagradne igre, Jevremović je rekao da je na samom početku uvođenja fiskalizacije taj proces proticao disciplinovano, a da je primećeno da se sada fiskalni računi manje izdaju nego što se očekuje te da je nagradna igra jedan od stimulativnih načina.

Nagradna igra će imati dva ciklusa-prvi se završava u septembru, a izvlačenje nagrada biće 20. septembra, dok će drugi ciklus početi praktično odmah posle prvog i izvlačenje nagrada planirano je 20. decembra.

U svakom ciklusu biće poseljeno po 20 robnih nagrada, uglavnom električnih kućnih aparata, a glavna nagrada biće automobil.

Jevremović je rekao da je u toku postupak javne nabavke i da će se tek nakon što taj postupak bude okončan znati koji automobil će biti namenjen kao nagrada.

On je dodao da će u nagradnoj igri biti formirana komisija koju će činiti predstavnici Poreske uprave, Ministarstva finansija i privrede, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ i jedan predstavnik medija.

*Izvor: RTC/Tanjug
*Foto:

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
Mihajlović:Građevinska dozvola za Ikeu u aprilu
27.03.2015 13:01
Švedska kompanija Ikea u aprilu će dobiti lokacijsku i građevinsku dozvolu za izgradnju robne kuće u Beogradu, ...
Novinar lista Danas tužio Vladu Srbije
27.03.2015 10:41
Novinar lista "Danasa" podneo je tužbu Upravnom sudu zbog toga što Vlada Srbije nije dostavila odgovo...
Tigar gradi novu fabriku
27.03.2015 10:28
Kompanija Tigar a.d. iz Pirota investiraće više od milion evra u izgradnju novog fabričkog pogona za proizvodnj...
Skupština o Beogradu na vodi umesto 1.aprila raspravljaće dan kasnije
27.03.2015 09:55
Sednica Skupštine Srbije na kojoj će poslanici između ostalog razmatrati predlog posebnog zakona o projektu &qu...
Niže rate za kredite
27.03.2015 08:12
Građani zaduženi kod banaka ili lizing kuća od 27. marta imaće veća prava, a najveći broj njih ubuduće će plaćati i ni...
Tri banke bi da grade Turski tok kroz Srbiju
26.03.2015 22:26
Tri međunarodne banke izrazile su spremnost da finansiraju deonicu Turskog toka kroz Srbiju, istakli su predstavnici S...
Pročitajte sve vesti iz ove rubrike
Pretraga

zatvori