vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije
04.07.2013 17:15 Beograd

Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije


Poreska uprava objavila je danas početak nagradne igre za građane ’Fiskalnim računom protiv sive ekonomije - osvojite automobil’ čiji je nagradni fond 2, 5 miliona dinara.

Pomoćnik direktora Poreska uprave Vidoje Jevremović rekao je da je prvi ciklus te nagradne igre praktično već počeo i da se završava u septembru, a da je glavna nagrada automobil.

Potrebno je sakupiti 30 fiskalnih računa, a ako je neko sakupljao račune tokom juna može ih takođe poslati na adresu: Poreska uprava Republike Srbije, Kružni put 38, 11 309 Leštane, Beograd sa naznakom "Za nagradnu igru", i ti isečci će biti važeći.

Jevremović je rekao da najmanji iznos na fiskalnom računu koji se šalje u nagradnu igru može biti 300 dinara, a prilikom slanja potrebno je navesti ime prezime, adresu i telefon pošiljaoca.

Govoreći o motivima za pokretanje jedne takve nagradne igre, Jevremović je rekao da je na samom početku uvođenja fiskalizacije taj proces proticao disciplinovano, a da je primećeno da se sada fiskalni računi manje izdaju nego što se očekuje te da je nagradna igra jedan od stimulativnih načina.

Nagradna igra će imati dva ciklusa-prvi se završava u septembru, a izvlačenje nagrada biće 20. septembra, dok će drugi ciklus početi praktično odmah posle prvog i izvlačenje nagrada planirano je 20. decembra.

U svakom ciklusu biće poseljeno po 20 robnih nagrada, uglavnom električnih kućnih aparata, a glavna nagrada biće automobil.

Jevremović je rekao da je u toku postupak javne nabavke i da će se tek nakon što taj postupak bude okončan znati koji automobil će biti namenjen kao nagrada.

On je dodao da će u nagradnoj igri biti formirana komisija koju će činiti predstavnici Poreske uprave, Ministarstva finansija i privrede, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ i jedan predstavnik medija.

*Izvor: RTC/Tanjug
*Foto:

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
EPS i Srbijagas kupuju limuzine i džipove
04.07.2015 10:26
Dok Vlada Srbije dogovara rezove sa Međunarodnim monetarnim fondom o javnim preduzećima, u Elektroprivredi Srbije i Sr...
General Electric `odabrao` 30 srpskih firmi
04.07.2015 10:01
Od 70 srpskih preduzeća, u drugi krug za potencijalnog partnera General Electrica prošlo je 30 firmi, a konačnu...
Kad je slaba uteha da smo bolji i od Švajcaraca
04.07.2015 09:28
Srbija će se na kraju 2015. naći među 10 najslabijih privreda sveta, ali će po rastu bruto društvenog proizvoda...
Zelenaši u Srbiji: Uzmeš 300, vratiš 360 evra
03.07.2015 11:13
"Ako vam treba pozajmica novca a ne možete ili ne želite je dobiti u banci, tu smo za vas". "Nudimo vam...
Raspisan poziv za neobavezujuće ponude za prodaju Telekoma Srbija
03.07.2015 10:16
Agencija za privatizaciju objavila je danas javni poziv za prikupljanje neobavezujućih ponuda za učešće u proda...
Šanse nastaju iz ograničenja
03.07.2015 09:45
Kroz citate Bernarda Šoa i Antoana Sent Egziperija, preko ličnih priča i tuđih iskustava, gosti Irene Lalić su ...
Pročitajte sve vesti iz ove rubrike
Pretraga

zatvori