vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije
04.07.2013 17:15 Beograd

Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije


Poreska uprava objavila je danas početak nagradne igre za građane ’Fiskalnim računom protiv sive ekonomije - osvojite automobil’ čiji je nagradni fond 2, 5 miliona dinara.

Pomoćnik direktora Poreska uprave Vidoje Jevremović rekao je da je prvi ciklus te nagradne igre praktično već počeo i da se završava u septembru, a da je glavna nagrada automobil.

Potrebno je sakupiti 30 fiskalnih računa, a ako je neko sakupljao račune tokom juna može ih takođe poslati na adresu: Poreska uprava Republike Srbije, Kružni put 38, 11 309 Leštane, Beograd sa naznakom "Za nagradnu igru", i ti isečci će biti važeći.

Jevremović je rekao da najmanji iznos na fiskalnom računu koji se šalje u nagradnu igru može biti 300 dinara, a prilikom slanja potrebno je navesti ime prezime, adresu i telefon pošiljaoca.

Govoreći o motivima za pokretanje jedne takve nagradne igre, Jevremović je rekao da je na samom početku uvođenja fiskalizacije taj proces proticao disciplinovano, a da je primećeno da se sada fiskalni računi manje izdaju nego što se očekuje te da je nagradna igra jedan od stimulativnih načina.

Nagradna igra će imati dva ciklusa-prvi se završava u septembru, a izvlačenje nagrada biće 20. septembra, dok će drugi ciklus početi praktično odmah posle prvog i izvlačenje nagrada planirano je 20. decembra.

U svakom ciklusu biće poseljeno po 20 robnih nagrada, uglavnom električnih kućnih aparata, a glavna nagrada biće automobil.

Jevremović je rekao da je u toku postupak javne nabavke i da će se tek nakon što taj postupak bude okončan znati koji automobil će biti namenjen kao nagrada.

On je dodao da će u nagradnoj igri biti formirana komisija koju će činiti predstavnici Poreske uprave, Ministarstva finansija i privrede, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ i jedan predstavnik medija.

*Izvor: RTC/Tanjug
*Foto:

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
Podela Srbijagasa - dvostruki uslov Evrope
01.10.2014 14:56
Razdvajanje delatnosti u okviru Srbijagasa zvanični je uslov Evropske komisije za dalje razgovore o pridruživanju Srbi...
Loše pločice stopirale izgradnju hotela
01.10.2014 14:36
Radovi na rekonstrukciji hotela Pirot u centru grada obustavljeni su zbog nesvakidašnjeg problema, jer pločice ...
Nemci bi da ulažu u biomasu i rudarstvo u Srbiji
01.10.2014 14:18
Kompanije iz Baden Virtemberga zainteresovane su da ulažu u oblast biomase, vetroenergije i rudarstva u Srbiji, najavi...
`Većina poslodavaca će i dalje isplaćivati ispod minimalca`
01.10.2014 13:26
Za minimalnu zaradu od 21.000 dinara u Srbiji radi oko 400.000 ljudi, od kojih polovina ne prima ni taj iznos, kazao j...
Pošta bi da isplati bonuse od 35.000 dinara
01.10.2014 13:12
Generalni direktor Pošta Srbije Milan Krkobabić tražio je od Vlade da mu odobri isplatu 35.000 dinara u proseku...
Šverc u GSP i zvanično prekršaj
01.10.2014 12:28
Odluka o gradskom prevozu kojom se neplaćanje karte tretira kao prekršaj zvanično stupa na snagu, prema kom put...
Pročitajte sve vesti iz ove rubrike
Pretraga

zatvori