vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije
04.07.2013 17:15 Beograd

Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije


Poreska uprava objavila je danas početak nagradne igre za građane ’Fiskalnim računom protiv sive ekonomije - osvojite automobil’ čiji je nagradni fond 2, 5 miliona dinara.

Pomoćnik direktora Poreska uprave Vidoje Jevremović rekao je da je prvi ciklus te nagradne igre praktično već počeo i da se završava u septembru, a da je glavna nagrada automobil.

Potrebno je sakupiti 30 fiskalnih računa, a ako je neko sakupljao račune tokom juna može ih takođe poslati na adresu: Poreska uprava Republike Srbije, Kružni put 38, 11 309 Leštane, Beograd sa naznakom "Za nagradnu igru", i ti isečci će biti važeći.

Jevremović je rekao da najmanji iznos na fiskalnom računu koji se šalje u nagradnu igru može biti 300 dinara, a prilikom slanja potrebno je navesti ime prezime, adresu i telefon pošiljaoca.

Govoreći o motivima za pokretanje jedne takve nagradne igre, Jevremović je rekao da je na samom početku uvođenja fiskalizacije taj proces proticao disciplinovano, a da je primećeno da se sada fiskalni računi manje izdaju nego što se očekuje te da je nagradna igra jedan od stimulativnih načina.

Nagradna igra će imati dva ciklusa-prvi se završava u septembru, a izvlačenje nagrada biće 20. septembra, dok će drugi ciklus početi praktično odmah posle prvog i izvlačenje nagrada planirano je 20. decembra.

U svakom ciklusu biće poseljeno po 20 robnih nagrada, uglavnom električnih kućnih aparata, a glavna nagrada biće automobil.

Jevremović je rekao da je u toku postupak javne nabavke i da će se tek nakon što taj postupak bude okončan znati koji automobil će biti namenjen kao nagrada.

On je dodao da će u nagradnoj igri biti formirana komisija koju će činiti predstavnici Poreske uprave, Ministarstva finansija i privrede, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ i jedan predstavnik medija.

*Izvor: RTC/Tanjug
*Foto:

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
Polovnjaci iz uvoza prvo na proveru
19.04.2014 14:13
U Srbiji je počela primena izmenjenog pravilnika koji predviđa strožu kontrolu prilikom uvoza polovnih vozila, koja će...
Južnokorejci hoće da prave plastelin u Srbiji
18.04.2014 11:28
Kompanija Jumping Clay iz Južne Koreje, koja se bavi proizvodnjom netoksičnog plastelina za decu, planira da otvori fa...
Sutra milioniti putnik na aerodromu Nikola Tesla
18.04.2014 10:55
Na Aerodromu "Nikola Tesla" sutra će biti opslužen milioniti putnik od početka ove godine, što to je ...
Mihajlović: Otkrićemo ko je opljačkao srpsku energetiku
18.04.2014 09:22
Jedan od naših zadataka je da otkrijemo javnosti ko je opljačkao srpsku energetiku i kako su pojedini tajkuni z...
Održive prednosti betonskih konstrukcija
18.04.2014 09:07
Predstavnici Cementne industrije Srbije (CIS), poslovnog udruženja proizvođača cementa u Srbiji, predstavili su bro&sc...
Vulin: NATO bi mogao da plati uništenu imovinu
17.04.2014 22:41
Izveštaj o nenamenskom trošenju novca na Kosovu govori o konkretnim ljudima koji su zloupotrebili državn...
Pročitajte sve vesti iz ove rubrike
Pretraga

 

zatvori