vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije
04.07.2013 17:15 Beograd

Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije


Poreska uprava objavila je danas početak nagradne igre za građane ’Fiskalnim računom protiv sive ekonomije - osvojite automobil’ čiji je nagradni fond 2, 5 miliona dinara.

Pomoćnik direktora Poreska uprave Vidoje Jevremović rekao je da je prvi ciklus te nagradne igre praktično već počeo i da se završava u septembru, a da je glavna nagrada automobil.

Potrebno je sakupiti 30 fiskalnih računa, a ako je neko sakupljao račune tokom juna može ih takođe poslati na adresu: Poreska uprava Republike Srbije, Kružni put 38, 11 309 Leštane, Beograd sa naznakom "Za nagradnu igru", i ti isečci će biti važeći.

Jevremović je rekao da najmanji iznos na fiskalnom računu koji se šalje u nagradnu igru može biti 300 dinara, a prilikom slanja potrebno je navesti ime prezime, adresu i telefon pošiljaoca.

Govoreći o motivima za pokretanje jedne takve nagradne igre, Jevremović je rekao da je na samom početku uvođenja fiskalizacije taj proces proticao disciplinovano, a da je primećeno da se sada fiskalni računi manje izdaju nego što se očekuje te da je nagradna igra jedan od stimulativnih načina.

Nagradna igra će imati dva ciklusa-prvi se završava u septembru, a izvlačenje nagrada biće 20. septembra, dok će drugi ciklus početi praktično odmah posle prvog i izvlačenje nagrada planirano je 20. decembra.

U svakom ciklusu biće poseljeno po 20 robnih nagrada, uglavnom električnih kućnih aparata, a glavna nagrada biće automobil.

Jevremović je rekao da je u toku postupak javne nabavke i da će se tek nakon što taj postupak bude okončan znati koji automobil će biti namenjen kao nagrada.

On je dodao da će u nagradnoj igri biti formirana komisija koju će činiti predstavnici Poreske uprave, Ministarstva finansija i privrede, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ i jedan predstavnik medija.

*Izvor: RTC/Tanjug
*Foto:

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
Dinar slabiji 0,1 odsto
23.10.2014 21:01
Dinar će u petak oslabiti 0,1 odsto prema evru, i kurs će iznositi 119,5079 dinara za jedan evro, objavila je Narodna ...
U Moskvi niče Srpski trgovinski centar
23.10.2014 16:44
U Moskvi će početkom iduće godine biti otvoren punkt srpske privrede pod nazivom Srpski trgovinski centar kao svojevrs...
S čim će Dačić sad pred diplomate?
23.10.2014 16:24
Vlada Srbije čeka usvajanje rebalansa budžeta za nabavku darova za strane zvaničnike, jer na policama u Nemanjinoj ima...
Roditelji godinama preplaćuju vrtiće
23.10.2014 14:29
Roditelji mališana koji idu u neki od beogradskih državnih vrtića, godinama plaćaju znatno višu cenu neg...
Kori na proleće sređuje javnu upravu
23.10.2014 14:00
Srbija će na proleće početi sprovođenje dvogodišnjeg projekta optimalizacije javne uprave, potvrdila je minista...
Nectar traže Afrikanci, Kinezi, Japanci...
23.10.2014 13:37
Proizvodi srpske kompanije Nectar uskoro bi trebalo da se nađu i na tržištu Afrike, Bliskog i Srednjeg istoka, ...
Pročitajte sve vesti iz ove rubrike
Pretraga

zatvori