vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije
04.07.2013 17:15 Beograd

Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije


Poreska uprava objavila je danas početak nagradne igre za građane ’Fiskalnim računom protiv sive ekonomije - osvojite automobil’ čiji je nagradni fond 2, 5 miliona dinara.

Pomoćnik direktora Poreska uprave Vidoje Jevremović rekao je da je prvi ciklus te nagradne igre praktično već počeo i da se završava u septembru, a da je glavna nagrada automobil.

Potrebno je sakupiti 30 fiskalnih računa, a ako je neko sakupljao račune tokom juna može ih takođe poslati na adresu: Poreska uprava Republike Srbije, Kružni put 38, 11 309 Leštane, Beograd sa naznakom "Za nagradnu igru", i ti isečci će biti važeći.

Jevremović je rekao da najmanji iznos na fiskalnom računu koji se šalje u nagradnu igru može biti 300 dinara, a prilikom slanja potrebno je navesti ime prezime, adresu i telefon pošiljaoca.

Govoreći o motivima za pokretanje jedne takve nagradne igre, Jevremović je rekao da je na samom početku uvođenja fiskalizacije taj proces proticao disciplinovano, a da je primećeno da se sada fiskalni računi manje izdaju nego što se očekuje te da je nagradna igra jedan od stimulativnih načina.

Nagradna igra će imati dva ciklusa-prvi se završava u septembru, a izvlačenje nagrada biće 20. septembra, dok će drugi ciklus početi praktično odmah posle prvog i izvlačenje nagrada planirano je 20. decembra.

U svakom ciklusu biće poseljeno po 20 robnih nagrada, uglavnom električnih kućnih aparata, a glavna nagrada biće automobil.

Jevremović je rekao da je u toku postupak javne nabavke i da će se tek nakon što taj postupak bude okončan znati koji automobil će biti namenjen kao nagrada.

On je dodao da će u nagradnoj igri biti formirana komisija koju će činiti predstavnici Poreske uprave, Ministarstva finansija i privrede, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ i jedan predstavnik medija.

*Izvor: RTC/Tanjug
*Foto:

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
Svetsko priznanje za srpsku `pametnu` kuću
20.09.2014 10:41
Arhitekta Dragan Zlatković, prvi je stručnjak sa naših prostora koji je osvojio zlatnu medalju na međunarodnom ...
Izgradnja stanova manja za 1,7 odsto
20.09.2014 10:24
Prema broju izdatih dozvola, u julu je prijavljena izgradnja 763 stana s prosečnom površinom 73,4 kvadratna met...
Nagrade notarima i do 600.000 dinara
20.09.2014 09:50
Uvođenje javnih beležnika, odnosno notara, donelo previsoke namete građanima i privredi, sa cenovnicima usluga neprime...
`Smenićemo direktore u Železnicama`
20.09.2014 09:30
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je smene izvršnih direktora u...
Pirotski Tigar kreće u reorganizaciju
19.09.2014 12:39
Pirotski "Tigar" a.d. kreće u reorganizaciju koja treba da omogući stabilno poslovanje kompanije sa vi&scaro...
O novim Vučićevim merama: Pohvale od EU i Schrodera. Domaća javnost oprezna
19.09.2014 10:23
Reagovanja na sinoć najavljene reformske mere premijera Aleksandra Vučića dolaze iz domaće stručne javnosti, ali i iz ...
Pročitajte sve vesti iz ove rubrike
Pretraga

zatvori