vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije
04.07.2013 17:15 Beograd

Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije


Poreska uprava objavila je danas početak nagradne igre za građane ’Fiskalnim računom protiv sive ekonomije - osvojite automobil’ čiji je nagradni fond 2, 5 miliona dinara.

Pomoćnik direktora Poreska uprave Vidoje Jevremović rekao je da je prvi ciklus te nagradne igre praktično već počeo i da se završava u septembru, a da je glavna nagrada automobil.

Potrebno je sakupiti 30 fiskalnih računa, a ako je neko sakupljao račune tokom juna može ih takođe poslati na adresu: Poreska uprava Republike Srbije, Kružni put 38, 11 309 Leštane, Beograd sa naznakom "Za nagradnu igru", i ti isečci će biti važeći.

Jevremović je rekao da najmanji iznos na fiskalnom računu koji se šalje u nagradnu igru može biti 300 dinara, a prilikom slanja potrebno je navesti ime prezime, adresu i telefon pošiljaoca.

Govoreći o motivima za pokretanje jedne takve nagradne igre, Jevremović je rekao da je na samom početku uvođenja fiskalizacije taj proces proticao disciplinovano, a da je primećeno da se sada fiskalni računi manje izdaju nego što se očekuje te da je nagradna igra jedan od stimulativnih načina.

Nagradna igra će imati dva ciklusa-prvi se završava u septembru, a izvlačenje nagrada biće 20. septembra, dok će drugi ciklus početi praktično odmah posle prvog i izvlačenje nagrada planirano je 20. decembra.

U svakom ciklusu biće poseljeno po 20 robnih nagrada, uglavnom električnih kućnih aparata, a glavna nagrada biće automobil.

Jevremović je rekao da je u toku postupak javne nabavke i da će se tek nakon što taj postupak bude okončan znati koji automobil će biti namenjen kao nagrada.

On je dodao da će u nagradnoj igri biti formirana komisija koju će činiti predstavnici Poreske uprave, Ministarstva finansija i privrede, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ i jedan predstavnik medija.

*Izvor: RTC/Tanjug
*Foto:

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
`Fenomenalna biznis ideja` iz G.Milanovca: Poskupeli hleb na Svetog Nikolu
19.12.2014 13:14
Pojedini pekari su za Svetog Nikolu povećali cene hleba, što je iznenadilo potrošače u Gornjem Milanovcu...
Za kupovinu Budimke zainteresovan 21 kupac
19.12.2014 13:08
Fabrika Budimka ad Požega, koja se bavi proizvodnjom i preradom voća i povrća, nalazi se u postupku pripreme za privat...
Vesić: Delhaize finansira rekonstrukciju Cvetnog trga
19.12.2014 11:56
Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će na proleće grad Beograd i kompanija Delhaize zajednički rekonstruisati C...
NBS menja Zakon o bankama
19.12.2014 10:08
Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je danas da je pripremila Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o bank...
Novi Zakon prvi put reguliše plaćanje preko interneta i mobilnih telefona
19.12.2014 09:19
U Srbiji će biti uveden institut elektronskog novca, što bi trebalo da modernizuje i unapredi platni promet u z...
Bajatović nema dilemu: Biće Južnog toka
18.12.2014 22:32
Gasovod Južni tok će se graditi na ovaj ili onaj način i oko toga nema dileme, izjavio je direktor Srbijagasa Du&scaro...
Pročitajte sve vesti iz ove rubrike
Pretraga

zatvori