vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije
04.07.2013 17:15 Beograd

Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije


Poreska uprava objavila je danas početak nagradne igre za građane ’Fiskalnim računom protiv sive ekonomije - osvojite automobil’ čiji je nagradni fond 2, 5 miliona dinara.

Pomoćnik direktora Poreska uprave Vidoje Jevremović rekao je da je prvi ciklus te nagradne igre praktično već počeo i da se završava u septembru, a da je glavna nagrada automobil.

Potrebno je sakupiti 30 fiskalnih računa, a ako je neko sakupljao račune tokom juna može ih takođe poslati na adresu: Poreska uprava Republike Srbije, Kružni put 38, 11 309 Leštane, Beograd sa naznakom "Za nagradnu igru", i ti isečci će biti važeći.

Jevremović je rekao da najmanji iznos na fiskalnom računu koji se šalje u nagradnu igru može biti 300 dinara, a prilikom slanja potrebno je navesti ime prezime, adresu i telefon pošiljaoca.

Govoreći o motivima za pokretanje jedne takve nagradne igre, Jevremović je rekao da je na samom početku uvođenja fiskalizacije taj proces proticao disciplinovano, a da je primećeno da se sada fiskalni računi manje izdaju nego što se očekuje te da je nagradna igra jedan od stimulativnih načina.

Nagradna igra će imati dva ciklusa-prvi se završava u septembru, a izvlačenje nagrada biće 20. septembra, dok će drugi ciklus početi praktično odmah posle prvog i izvlačenje nagrada planirano je 20. decembra.

U svakom ciklusu biće poseljeno po 20 robnih nagrada, uglavnom električnih kućnih aparata, a glavna nagrada biće automobil.

Jevremović je rekao da je u toku postupak javne nabavke i da će se tek nakon što taj postupak bude okončan znati koji automobil će biti namenjen kao nagrada.

On je dodao da će u nagradnoj igri biti formirana komisija koju će činiti predstavnici Poreske uprave, Ministarstva finansija i privrede, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ i jedan predstavnik medija.

*Izvor: RTC/Tanjug
*Foto:

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
Obradović:EPS će zapošljavati u proizvodnji struje
01.09.2014 13:00
Elektroprivreda Srbije (EPS) će u procesu promene organizacije, zapošljavati u proizvodnom sektoru, a ne samo o...
Šta nam je donela prva godina primene SSP?
01.09.2014 12:24
Srbija danas ulazi u drugu godinu primene Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (ŠP) čiji je cilj stvaranje...
`Srbija nije uvela niti će uvoditi sankcije Rusiji`
01.09.2014 08:49
Srbija nije uvela niti će uvoditi nikakve sankcije protiv Ruske Federacije, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vuči...
Mihajlović:Razvoj regiona kroz infrastrukturne projekte
01.09.2014 08:47
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas, povodom predloga premijera Aleksandra Vučića nemačkoj...
Da nije dijaspore, državni bankrot bi stigao mnogo ranije
31.08.2014 10:53
Prema podacima Narodne banke Srbije, od naših ljudi s raznih strana sveta za prvih šest meseci 2014. god...
Operateri nisu zvanično obavešteni o inicijativi o ukidanju roaminga
31.08.2014 10:23
Dva od tri srpska mobilna operatora nisu zvanično obaveštena o obnavljanju inicijative pet država regiona za og...
Pročitajte sve vesti iz ove rubrike
Pretraga

zatvori