vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije
04.07.2013 17:15 Beograd

Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije


Poreska uprava objavila je danas početak nagradne igre za građane ’Fiskalnim računom protiv sive ekonomije - osvojite automobil’ čiji je nagradni fond 2, 5 miliona dinara.

Pomoćnik direktora Poreska uprave Vidoje Jevremović rekao je da je prvi ciklus te nagradne igre praktično već počeo i da se završava u septembru, a da je glavna nagrada automobil.

Potrebno je sakupiti 30 fiskalnih računa, a ako je neko sakupljao račune tokom juna može ih takođe poslati na adresu: Poreska uprava Republike Srbije, Kružni put 38, 11 309 Leštane, Beograd sa naznakom "Za nagradnu igru", i ti isečci će biti važeći.

Jevremović je rekao da najmanji iznos na fiskalnom računu koji se šalje u nagradnu igru može biti 300 dinara, a prilikom slanja potrebno je navesti ime prezime, adresu i telefon pošiljaoca.

Govoreći o motivima za pokretanje jedne takve nagradne igre, Jevremović je rekao da je na samom početku uvođenja fiskalizacije taj proces proticao disciplinovano, a da je primećeno da se sada fiskalni računi manje izdaju nego što se očekuje te da je nagradna igra jedan od stimulativnih načina.

Nagradna igra će imati dva ciklusa-prvi se završava u septembru, a izvlačenje nagrada biće 20. septembra, dok će drugi ciklus početi praktično odmah posle prvog i izvlačenje nagrada planirano je 20. decembra.

U svakom ciklusu biće poseljeno po 20 robnih nagrada, uglavnom električnih kućnih aparata, a glavna nagrada biće automobil.

Jevremović je rekao da je u toku postupak javne nabavke i da će se tek nakon što taj postupak bude okončan znati koji automobil će biti namenjen kao nagrada.

On je dodao da će u nagradnoj igri biti formirana komisija koju će činiti predstavnici Poreske uprave, Ministarstva finansija i privrede, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ i jedan predstavnik medija.

*Izvor: RTC/Tanjug
*Foto:

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
`NBS ne može da se meša oko švajcarca`
27.01.2015 21:31
Narodna banka Srbije ne može direktno da se meša oko rastućih rata kredita u francima, kaže predsednik Saveta g...
Dinar miruje na minimumu
27.01.2015 21:00
Dinar će u sredu ostati na istom nivou prema evru i zvanični kurs iznosiće 123,4127 dinara za evro, što je ujed...
Rusi pojačavaju kontrolu robe iz Srbije
27.01.2015 16:26
Zbog povećanih količina voća i povrća sa etiketom "proizvedeno u Srbiji", Rusija traži pojačanu kontrolu bez...
Tender za brojila nedostižan za srpske firme?
27.01.2015 15:06
Konzorcijum srpskih proizvođača brojila smatra da su uslovi tendera Elektroprivrede Srbije za nabavku brojila iz kredi...
IMK očekuje pola miliona evra prihoda
27.01.2015 13:59
Industrija mašina i komponenti 14. oktobar očekuje prihod od oko pola miliona evra od prodaje serijskih ma&scar...
Usvojen Predlog zakona o stečaju i likvidaciji banaka
27.01.2015 13:25
Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o stečaju i likvidaciji banaka i društava za osiguranje, kao i Predlog ...
Pročitajte sve vesti iz ove rubrike
Pretraga

zatvori