vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije
04.07.2013 17:15 Beograd

Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije


Poreska uprava objavila je danas početak nagradne igre za građane ’Fiskalnim računom protiv sive ekonomije - osvojite automobil’ čiji je nagradni fond 2, 5 miliona dinara.

Pomoćnik direktora Poreska uprave Vidoje Jevremović rekao je da je prvi ciklus te nagradne igre praktično već počeo i da se završava u septembru, a da je glavna nagrada automobil.

Potrebno je sakupiti 30 fiskalnih računa, a ako je neko sakupljao račune tokom juna može ih takođe poslati na adresu: Poreska uprava Republike Srbije, Kružni put 38, 11 309 Leštane, Beograd sa naznakom "Za nagradnu igru", i ti isečci će biti važeći.

Jevremović je rekao da najmanji iznos na fiskalnom računu koji se šalje u nagradnu igru može biti 300 dinara, a prilikom slanja potrebno je navesti ime prezime, adresu i telefon pošiljaoca.

Govoreći o motivima za pokretanje jedne takve nagradne igre, Jevremović je rekao da je na samom početku uvođenja fiskalizacije taj proces proticao disciplinovano, a da je primećeno da se sada fiskalni računi manje izdaju nego što se očekuje te da je nagradna igra jedan od stimulativnih načina.

Nagradna igra će imati dva ciklusa-prvi se završava u septembru, a izvlačenje nagrada biće 20. septembra, dok će drugi ciklus početi praktično odmah posle prvog i izvlačenje nagrada planirano je 20. decembra.

U svakom ciklusu biće poseljeno po 20 robnih nagrada, uglavnom električnih kućnih aparata, a glavna nagrada biće automobil.

Jevremović je rekao da je u toku postupak javne nabavke i da će se tek nakon što taj postupak bude okončan znati koji automobil će biti namenjen kao nagrada.

On je dodao da će u nagradnoj igri biti formirana komisija koju će činiti predstavnici Poreske uprave, Ministarstva finansija i privrede, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ i jedan predstavnik medija.

*Izvor: RTC/Tanjug
*Foto:

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
Azerbejdžan kupuje naš softver za parking?
26.11.2014 16:41
Azerbejdžan je zainteresovan za kupovinu beogradskog softvera za naplatu i kontrolu parkiranja, kažu u Javno komunalno...
Regionalni TNG terminal u Smederevu
26.11.2014 16:29
Slovenački Petrol otvorio je u Smederevu regionalni terminal tečnog naftnog gasa, u koji je uloženo pet miliona evra i...
`Ozbiljna sumnja u ustavnost smanjenja`
26.11.2014 15:39
Zaštitnik građana Saša Janković izrazio je ozbiljnu sumnju u ustavnost zakona kojima se umanjuju penzije...
Nema šta nije poskupelo, a `najgore` je voće i osiguranje
26.11.2014 15:21
Cene farmaceutskih proizvoda i goriva u Srbiji, u prvih devet meseci ove godine su porasle 2,4 odsto, osiguranje i tra...
Kod nas gorivo `najteže` pojeftinjuje
26.11.2014 14:26
Uprkos sniženoj ceni bezolovnog benzina BMB 95 za oko dva dinara po litru, gorivo na pumpama u Srbiji ostaje među najs...
Građevincima `proklizalo` 3,3 milijarde evra
26.11.2014 13:36
Srbija je u prethodne tri godine izgubila 3,3 milijarde evra poslova u građevini zbog odlaganja reformi u oblasti plan...
Pročitajte sve vesti iz ove rubrike
Pretraga

zatvori