vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije
04.07.2013 17:15 Beograd

Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije


Poreska uprava objavila je danas početak nagradne igre za građane ’Fiskalnim računom protiv sive ekonomije - osvojite automobil’ čiji je nagradni fond 2, 5 miliona dinara.

Pomoćnik direktora Poreska uprave Vidoje Jevremović rekao je da je prvi ciklus te nagradne igre praktično već počeo i da se završava u septembru, a da je glavna nagrada automobil.

Potrebno je sakupiti 30 fiskalnih računa, a ako je neko sakupljao račune tokom juna može ih takođe poslati na adresu: Poreska uprava Republike Srbije, Kružni put 38, 11 309 Leštane, Beograd sa naznakom "Za nagradnu igru", i ti isečci će biti važeći.

Jevremović je rekao da najmanji iznos na fiskalnom računu koji se šalje u nagradnu igru može biti 300 dinara, a prilikom slanja potrebno je navesti ime prezime, adresu i telefon pošiljaoca.

Govoreći o motivima za pokretanje jedne takve nagradne igre, Jevremović je rekao da je na samom početku uvođenja fiskalizacije taj proces proticao disciplinovano, a da je primećeno da se sada fiskalni računi manje izdaju nego što se očekuje te da je nagradna igra jedan od stimulativnih načina.

Nagradna igra će imati dva ciklusa-prvi se završava u septembru, a izvlačenje nagrada biće 20. septembra, dok će drugi ciklus početi praktično odmah posle prvog i izvlačenje nagrada planirano je 20. decembra.

U svakom ciklusu biće poseljeno po 20 robnih nagrada, uglavnom električnih kućnih aparata, a glavna nagrada biće automobil.

Jevremović je rekao da je u toku postupak javne nabavke i da će se tek nakon što taj postupak bude okončan znati koji automobil će biti namenjen kao nagrada.

On je dodao da će u nagradnoj igri biti formirana komisija koju će činiti predstavnici Poreske uprave, Ministarstva finansija i privrede, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ i jedan predstavnik medija.

*Izvor: RTC/Tanjug
*Foto:

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
Foto vest: Otvorena ulica Vojvode Stepe
31.07.2015 12:58
Ulica “Vojvode Stepe” otvorena je za automobilski saobraćaj posle više od godinu dana, koliko je tr...
NIS postaje značajan proizvođač struje
31.07.2015 12:28
Naftna industrija Srbije krajem godine počinje gradnju termoletrane - toplane koja će građanima Pančeva obezbediti i s...
Ponovo radi Horgoš
31.07.2015 11:25
Renovirani stari granični prelaz Horgoš, između Srbije i Mađarske, ponovo je danas pušten u rad, &scaron...
Ponovo produžen rok za prodaju Studija B
31.07.2015 10:26
Agencija za privatizaciju produžila je ponovo rok za dostavljanje ponuda za kupovinu kapitala Studija B do 11. avgusta...
Premijer dobija novog inostranog savetnika
31.07.2015 09:53
Bivši ambasador Nemačke u Srbiji Wolfram Maas od septembra se ponovo vraća u Beograd, gde će biti specijalni sa...
Afera `Loto` stigla i do stranih medija
31.07.2015 07:56
Loto skandal nije tema broj 1 samo u Srbiji već je stigla i do stranih medija.
Pročitajte sve vesti iz ove rubrike
Pretraga

zatvori