vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije
04.07.2013 17:15 Beograd

Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije


Poreska uprava objavila je danas početak nagradne igre za građane ’Fiskalnim računom protiv sive ekonomije - osvojite automobil’ čiji je nagradni fond 2, 5 miliona dinara.

Pomoćnik direktora Poreska uprave Vidoje Jevremović rekao je da je prvi ciklus te nagradne igre praktično već počeo i da se završava u septembru, a da je glavna nagrada automobil.

Potrebno je sakupiti 30 fiskalnih računa, a ako je neko sakupljao račune tokom juna može ih takođe poslati na adresu: Poreska uprava Republike Srbije, Kružni put 38, 11 309 Leštane, Beograd sa naznakom "Za nagradnu igru", i ti isečci će biti važeći.

Jevremović je rekao da najmanji iznos na fiskalnom računu koji se šalje u nagradnu igru može biti 300 dinara, a prilikom slanja potrebno je navesti ime prezime, adresu i telefon pošiljaoca.

Govoreći o motivima za pokretanje jedne takve nagradne igre, Jevremović je rekao da je na samom početku uvođenja fiskalizacije taj proces proticao disciplinovano, a da je primećeno da se sada fiskalni računi manje izdaju nego što se očekuje te da je nagradna igra jedan od stimulativnih načina.

Nagradna igra će imati dva ciklusa-prvi se završava u septembru, a izvlačenje nagrada biće 20. septembra, dok će drugi ciklus početi praktično odmah posle prvog i izvlačenje nagrada planirano je 20. decembra.

U svakom ciklusu biće poseljeno po 20 robnih nagrada, uglavnom električnih kućnih aparata, a glavna nagrada biće automobil.

Jevremović je rekao da je u toku postupak javne nabavke i da će se tek nakon što taj postupak bude okončan znati koji automobil će biti namenjen kao nagrada.

On je dodao da će u nagradnoj igri biti formirana komisija koju će činiti predstavnici Poreske uprave, Ministarstva finansija i privrede, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ i jedan predstavnik medija.

*Izvor: RTC/Tanjug
*Foto:

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
Dinar nastavlja pad, NBS prodala 10 miliona evra
22.07.2014 21:06
Dinar će u sredu nastaviti pad prema evru i dostići novi najniži kurs ove godine, jer će oslabiti 0,3 odsto, uprkos in...
Norvežani veruju Srbiji
22.07.2014 16:04
Norveška kompanija Elopak, jedan od vodećih svetskih dobavljača ambalaže za hranu, registrovala je pozitivne pr...
Trećina Srba odmara u inostranstvu
22.07.2014 15:51
Više od dve trećine građana Srbije, ili njih 69 odsto od 1.000 anketiranih, putovaće ove godine u inostranstvo,...
Mere za spas od bankrota
22.07.2014 13:48
Ukoliko Srbija hitno ne primeni mere koje bi dovele do godišnjih ušteda od 100 milijardi dinara, već dog...
Nema spasa za gubitaše?
22.07.2014 12:43
Pronalazak strateških partnera za Železaru, Simpo i Petrohemiju jedino je rešenje za spas ovih kompanija...
U martu bez plate 56.000 zaposlenih
22.07.2014 12:04
Prema istraživanju Republičkog zavoda za statistiku, u martu, od ukupnog broja zaposlenih u preduzećima u Srbiji, njih...
Pročitajte sve vesti iz ove rubrike
Pretraga

zatvori