vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije
04.07.2013 17:15 Beograd

Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije


Poreska uprava objavila je danas početak nagradne igre za građane ’Fiskalnim računom protiv sive ekonomije - osvojite automobil’ čiji je nagradni fond 2, 5 miliona dinara.

Pomoćnik direktora Poreska uprave Vidoje Jevremović rekao je da je prvi ciklus te nagradne igre praktično već počeo i da se završava u septembru, a da je glavna nagrada automobil.

Potrebno je sakupiti 30 fiskalnih računa, a ako je neko sakupljao račune tokom juna može ih takođe poslati na adresu: Poreska uprava Republike Srbije, Kružni put 38, 11 309 Leštane, Beograd sa naznakom "Za nagradnu igru", i ti isečci će biti važeći.

Jevremović je rekao da najmanji iznos na fiskalnom računu koji se šalje u nagradnu igru može biti 300 dinara, a prilikom slanja potrebno je navesti ime prezime, adresu i telefon pošiljaoca.

Govoreći o motivima za pokretanje jedne takve nagradne igre, Jevremović je rekao da je na samom početku uvođenja fiskalizacije taj proces proticao disciplinovano, a da je primećeno da se sada fiskalni računi manje izdaju nego što se očekuje te da je nagradna igra jedan od stimulativnih načina.

Nagradna igra će imati dva ciklusa-prvi se završava u septembru, a izvlačenje nagrada biće 20. septembra, dok će drugi ciklus početi praktično odmah posle prvog i izvlačenje nagrada planirano je 20. decembra.

U svakom ciklusu biće poseljeno po 20 robnih nagrada, uglavnom električnih kućnih aparata, a glavna nagrada biće automobil.

Jevremović je rekao da je u toku postupak javne nabavke i da će se tek nakon što taj postupak bude okončan znati koji automobil će biti namenjen kao nagrada.

On je dodao da će u nagradnoj igri biti formirana komisija koju će činiti predstavnici Poreske uprave, Ministarstva finansija i privrede, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ i jedan predstavnik medija.

*Izvor: RTC/Tanjug
*Foto:

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
Mišković se utrkuje sa `Beogradom na vodi`
23.11.2014 22:19
Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković i Muhamed Al Abbar, arapski investitor koji će graditi "Beograd n...
Dinar slabi 0,2 odsto
23.11.2014 19:41
Dinar će u ponedeljak oslabiti prema evru 0,2 odsto i zvanični kurs će biti 120,2598 dinara za jedan evro, saop&scaron...
Bajec: Otkazi najteža odluka
23.11.2014 13:53
Otpuštanje ljudi iz javnog sektora biće najteža odluka, smatra ekonomista Jurij Bajec i podseća da se umanjenje...
Silne strategije, a firme se i dalje gase
23.11.2014 10:53
Nagomilani problemi u poslovanju razlog su što se svake godine u Srbiji ugasi više malih i srednjih pred...
Izvršitelji samo popisivači - nemaštine
23.11.2014 10:36
Izvršitelji Osnovnog suda u Kraljevu sve se češće suočavaju sa činjenicom da jedan broj građana ne posed...
MMF nam `kroji` poskupljenja
23.11.2014 09:38
Skuplji gas, struja i negazirani sokovi moguće mere za punjenje republičkog budžeta, dok ekonomisti tvde da nove cene ...
Pročitajte sve vesti iz ove rubrike
Pretraga

zatvori