vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije
04.07.2013 17:15 Beograd

Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije


Poreska uprava objavila je danas početak nagradne igre za građane ’Fiskalnim računom protiv sive ekonomije - osvojite automobil’ čiji je nagradni fond 2, 5 miliona dinara.

Pomoćnik direktora Poreska uprave Vidoje Jevremović rekao je da je prvi ciklus te nagradne igre praktično već počeo i da se završava u septembru, a da je glavna nagrada automobil.

Potrebno je sakupiti 30 fiskalnih računa, a ako je neko sakupljao račune tokom juna može ih takođe poslati na adresu: Poreska uprava Republike Srbije, Kružni put 38, 11 309 Leštane, Beograd sa naznakom "Za nagradnu igru", i ti isečci će biti važeći.

Jevremović je rekao da najmanji iznos na fiskalnom računu koji se šalje u nagradnu igru može biti 300 dinara, a prilikom slanja potrebno je navesti ime prezime, adresu i telefon pošiljaoca.

Govoreći o motivima za pokretanje jedne takve nagradne igre, Jevremović je rekao da je na samom početku uvođenja fiskalizacije taj proces proticao disciplinovano, a da je primećeno da se sada fiskalni računi manje izdaju nego što se očekuje te da je nagradna igra jedan od stimulativnih načina.

Nagradna igra će imati dva ciklusa-prvi se završava u septembru, a izvlačenje nagrada biće 20. septembra, dok će drugi ciklus početi praktično odmah posle prvog i izvlačenje nagrada planirano je 20. decembra.

U svakom ciklusu biće poseljeno po 20 robnih nagrada, uglavnom električnih kućnih aparata, a glavna nagrada biće automobil.

Jevremović je rekao da je u toku postupak javne nabavke i da će se tek nakon što taj postupak bude okončan znati koji automobil će biti namenjen kao nagrada.

On je dodao da će u nagradnoj igri biti formirana komisija koju će činiti predstavnici Poreske uprave, Ministarstva finansija i privrede, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ i jedan predstavnik medija.

*Izvor: RTC/Tanjug
*Foto:

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
Kad je uvozni škart unosniji od proizvodnje
30.07.2014 22:31
Uvoznici mesa i velike klanice u Srbiji glavni su trgovci i prerađivači „ozloglašenog“ mesa iz Arge...
`Sava` ne sme preko 46 dinara
30.07.2014 21:50
Vlada Srbije odlučila je da maloprodajna cena najprodavanije vrste hleba "sava" ne sme preći 46 dinara, &sca...
Nova najniža vrednost dinara
30.07.2014 21:00
Dinar će u četvrtak nastaviti pad prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs biće 116,7676 dinara za jedan evro, ...
Radovi na Prokopu počinju za 30 dana
30.07.2014 15:42
Železnice Srbije i Energoprojekt Holding potpisali su ugovor o nastavku izgradnje železničke stanice Prokop, koji se f...
Most u roku i bez dodatnih troškova
30.07.2014 15:31
Ministarstvo građevinarstva će sa Gradom Beogradom preduzeti sve kako bi u predviđenom roku bili završeni radov...
Težak period za srpsku energetiku
30.07.2014 14:51
Elektro-energetski sistem Srbije je u teškoj situaciji zbog nedavnih poplava i struja mora racionalno da se tro...
Pročitajte sve vesti iz ove rubrike
Pretraga

zatvori