vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije
04.07.2013 17:15 Beograd

Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije


Poreska uprava objavila je danas početak nagradne igre za građane ’Fiskalnim računom protiv sive ekonomije - osvojite automobil’ čiji je nagradni fond 2, 5 miliona dinara.

Pomoćnik direktora Poreska uprave Vidoje Jevremović rekao je da je prvi ciklus te nagradne igre praktično već počeo i da se završava u septembru, a da je glavna nagrada automobil.

Potrebno je sakupiti 30 fiskalnih računa, a ako je neko sakupljao račune tokom juna može ih takođe poslati na adresu: Poreska uprava Republike Srbije, Kružni put 38, 11 309 Leštane, Beograd sa naznakom "Za nagradnu igru", i ti isečci će biti važeći.

Jevremović je rekao da najmanji iznos na fiskalnom računu koji se šalje u nagradnu igru može biti 300 dinara, a prilikom slanja potrebno je navesti ime prezime, adresu i telefon pošiljaoca.

Govoreći o motivima za pokretanje jedne takve nagradne igre, Jevremović je rekao da je na samom početku uvođenja fiskalizacije taj proces proticao disciplinovano, a da je primećeno da se sada fiskalni računi manje izdaju nego što se očekuje te da je nagradna igra jedan od stimulativnih načina.

Nagradna igra će imati dva ciklusa-prvi se završava u septembru, a izvlačenje nagrada biće 20. septembra, dok će drugi ciklus početi praktično odmah posle prvog i izvlačenje nagrada planirano je 20. decembra.

U svakom ciklusu biće poseljeno po 20 robnih nagrada, uglavnom električnih kućnih aparata, a glavna nagrada biće automobil.

Jevremović je rekao da je u toku postupak javne nabavke i da će se tek nakon što taj postupak bude okončan znati koji automobil će biti namenjen kao nagrada.

On je dodao da će u nagradnoj igri biti formirana komisija koju će činiti predstavnici Poreske uprave, Ministarstva finansija i privrede, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ i jedan predstavnik medija.

*Izvor: RTC/Tanjug
*Foto:

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
Karići se vraćaju u Srbiju?
23.04.2014 08:09
Biznismeni Bogoljub i Sreten Karić, optuženi u odsustvu za nanošenje štete preduzeću mobilne telefonije ...
Uvozni lobi uništava prehrambenu industriju
22.04.2014 22:24
Osim onoga što nema, Srbija uvozi čak i onu robu i proizvode, pre svega prehrambene, po kojima je nadaleko pozn...
Pečat za Sjenički sir
22.04.2014 22:07
Sjenički sir dobio sve potrebne sertifikate i ubuduće će, kao brend Peštera i zdrava hrana iz netaknute prirode...
Banke angažuju `uterivače`
22.04.2014 22:01
Iako na to nemaju pravo, neke banke su, ipak, prepustile naplatu potraživanja od građana privatnim agencijama.
Industrija Vojvodine u porastu, ali standard miruje
22.04.2014 21:41
Prema analizi privrednih pokazatelja i parametara u Vojvodini za 2013. godinu, industrijska proizvodnja u pokrajini je...
U Srbiji se godišnje ukrade 7 milijardi dinara struje
22.04.2014 21:18
Kontrolori i monteri Elektroprivrede Srbije registrovali su 52 načina za krađu struje, a pet se najčešće primen...
Pročitajte sve vesti iz ove rubrike
Pretraga

 

zatvori