vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije
04.07.2013 17:15 Beograd

Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije


Poreska uprava objavila je danas početak nagradne igre za građane ’Fiskalnim računom protiv sive ekonomije - osvojite automobil’ čiji je nagradni fond 2, 5 miliona dinara.

Pomoćnik direktora Poreska uprave Vidoje Jevremović rekao je da je prvi ciklus te nagradne igre praktično već počeo i da se završava u septembru, a da je glavna nagrada automobil.

Potrebno je sakupiti 30 fiskalnih računa, a ako je neko sakupljao račune tokom juna može ih takođe poslati na adresu: Poreska uprava Republike Srbije, Kružni put 38, 11 309 Leštane, Beograd sa naznakom "Za nagradnu igru", i ti isečci će biti važeći.

Jevremović je rekao da najmanji iznos na fiskalnom računu koji se šalje u nagradnu igru može biti 300 dinara, a prilikom slanja potrebno je navesti ime prezime, adresu i telefon pošiljaoca.

Govoreći o motivima za pokretanje jedne takve nagradne igre, Jevremović je rekao da je na samom početku uvođenja fiskalizacije taj proces proticao disciplinovano, a da je primećeno da se sada fiskalni računi manje izdaju nego što se očekuje te da je nagradna igra jedan od stimulativnih načina.

Nagradna igra će imati dva ciklusa-prvi se završava u septembru, a izvlačenje nagrada biće 20. septembra, dok će drugi ciklus početi praktično odmah posle prvog i izvlačenje nagrada planirano je 20. decembra.

U svakom ciklusu biće poseljeno po 20 robnih nagrada, uglavnom električnih kućnih aparata, a glavna nagrada biće automobil.

Jevremović je rekao da je u toku postupak javne nabavke i da će se tek nakon što taj postupak bude okončan znati koji automobil će biti namenjen kao nagrada.

On je dodao da će u nagradnoj igri biti formirana komisija koju će činiti predstavnici Poreske uprave, Ministarstva finansija i privrede, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ i jedan predstavnik medija.

*Izvor: RTC/Tanjug
*Foto:

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
Vlada usvojila predlog rebalansa budžeta
22.10.2014 10:22
Vlada Srbije usvojila je danas predlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta i set zakona čijom primenom se obezbeđuje...
Jednosatni štrajk ugostitelja u Srbiji
22.10.2014 10:07
Ugostitelji u Srbiji zatvoriće danas na sat vremena svoje lokale u znak protesta zbog kontrola i inspekcija koje se u ...
Prosvetari danas u štrajku
22.10.2014 09:18
Nezadovoljni najavom smanjenja plata u okviru vladinih mera štednje, četiri najveća sindikata prosvete organizo...
Luka Beograd demantuje navode Poreske uprave o dugovima
22.10.2014 08:25
Akcionarsko društvo "Luka Beograd" demantovalo je izveštaj Poreske uprave po kome pripada grup...
Utva na meti Jugoimporta SDPR
21.10.2014 22:41
Državni trgovac naoružanjem i proizvodima namenske industrije Jugoimport SDPR jedini je zainteresovani stratešk...
Povećana devizna i dinarska štednja
21.10.2014 22:26
Prema podacima Narodne banke Srbije, građani u bankama čuvaju oko 8,5 milijardi evra i 40,2 milijarde dinara, dok su k...
Pročitajte sve vesti iz ove rubrike
Pretraga

zatvori