vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije
04.07.2013 17:15 Beograd

Počela nagradna igra Fiskalnim računom protiv sive ekonomije


Poreska uprava objavila je danas početak nagradne igre za građane ’Fiskalnim računom protiv sive ekonomije - osvojite automobil’ čiji je nagradni fond 2, 5 miliona dinara.

Pomoćnik direktora Poreska uprave Vidoje Jevremović rekao je da je prvi ciklus te nagradne igre praktično već počeo i da se završava u septembru, a da je glavna nagrada automobil.

Potrebno je sakupiti 30 fiskalnih računa, a ako je neko sakupljao račune tokom juna može ih takođe poslati na adresu: Poreska uprava Republike Srbije, Kružni put 38, 11 309 Leštane, Beograd sa naznakom "Za nagradnu igru", i ti isečci će biti važeći.

Jevremović je rekao da najmanji iznos na fiskalnom računu koji se šalje u nagradnu igru može biti 300 dinara, a prilikom slanja potrebno je navesti ime prezime, adresu i telefon pošiljaoca.

Govoreći o motivima za pokretanje jedne takve nagradne igre, Jevremović je rekao da je na samom početku uvođenja fiskalizacije taj proces proticao disciplinovano, a da je primećeno da se sada fiskalni računi manje izdaju nego što se očekuje te da je nagradna igra jedan od stimulativnih načina.

Nagradna igra će imati dva ciklusa-prvi se završava u septembru, a izvlačenje nagrada biće 20. septembra, dok će drugi ciklus početi praktično odmah posle prvog i izvlačenje nagrada planirano je 20. decembra.

U svakom ciklusu biće poseljeno po 20 robnih nagrada, uglavnom električnih kućnih aparata, a glavna nagrada biće automobil.

Jevremović je rekao da je u toku postupak javne nabavke i da će se tek nakon što taj postupak bude okončan znati koji automobil će biti namenjen kao nagrada.

On je dodao da će u nagradnoj igri biti formirana komisija koju će činiti predstavnici Poreske uprave, Ministarstva finansija i privrede, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ i jedan predstavnik medija.

*Izvor: RTC/Tanjug
*Foto:

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
Otplati dug za tri godine sa bilo kojom platom
08.02.2016 14:36
Nakon  perioda velikih troškova uobičajenih za početak godine, Eurobank je ponovo aktivirala povoljnu ponu...
Bebac: Vlada Srbije prevarila trudnice
08.02.2016 14:10
Roditeljski portal Bebac optužio je danas Vladu Srbije da je prevarila trudnice i porodilje jer i dalje naplaćuje soli...
Mali: U Beogradu nema viška zaposlenih
08.02.2016 13:08
Broj zaposlenih u sistemu lokalne samouprave grada Beograda u prošloj godini iznosio je 32.385 i nema vi&scaron...
RTB predlaže socijalni program za višak zaposlenih i manje zarade van proizvodnje
08.02.2016 10:51
U Rudarsko-topioničarskom basenu (RTB) Bor u toku je anketiranje radnika koji su spremni da dobrovoljno prihvate jednu...
Rok za uplatu prve rate poreza na imovinu 17. februar
08.02.2016 10:16
Rok za uplatu poreza na imovinu za prvi kvartal 2016. godine pomeren je zbog Dana državnosti na 17. februar.
Pročitajte sve vesti iz ove rubrike
Pretraga

zatvori