Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako izbeći zlog šefa

    Ne postoji ništa gore nego kada krenete na posao depresivni i kada pomislite da treba da se suočite sa svojim "zlim" šefom. Evo pet koraka kako da preživite takva suočavanja:

    Prvo, odlučite da li je dovoljno loš dan da odete na posao.

     

    Drugo, ako ste odlučili da dođete na posao, ostanite pozitivni. Ako dolazite na posao svaki dan frustrirajući, nezadovoljni, nesrećni, onda je mala mogućnost da ćete uspeti u izgradnji pozitivnog okruženja za rad. Zbog toga ostanite pozitivni pa čak i ako je vaš šef besan. Ako uspete u tom to će biti jedan veliki bod za vas.

     

    Treće, pokušajte da razvijete poverenje kod svog šefa, jer je to ključ za izgradnju pozitivnog okruženja. Ako vaš šef očekuje od vas nešto zlo, pogrešno ili ponižavajuće ili još gore, ako su u stvari sociopate, i ni na koji način ne mogu da izgrade poverenje, preispitajte svoju odluku u drugom stavu.

     

    Četvrto, izgradite autonomiju zasnovanu na poverenju. Koristite pitanja "Zašto ne bih mogao ja da predsedavam sastankom u sredu popodne, tako možete da prihvatite poziv za golf?", ili "Da uradim ja novi proizvod tokom letnjih meseci, pošto znam da imate dosta porodičnih obaveza?"

     

    I poslednje, peto. Imate poverenje svog šefa i sve veću autonomiju. Ključ uspeha je uspostavljanje granica, koje će vas činiti srećnim i ispunjenim bez obzira kakve reakcije će biti kod vašeg šefa.

     

    Neka prve tri stavke budu vaš vodič. Ako se poverenje izgradi, nastavite tako, a ako se to ne dogodi, pazite.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE