Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najbolja odluka: Od sutra dan počnite sa vodom i limunom

    Vaš vas razum svakog dana opominje da ne treba da kasnite na posao, da treba da proveravate mejlove, da treba da izvedete psa u šetnju, da ne treba da ostanete budni do kasno, neke čak ubedi da nemaju vremena za jutarnje zdrave rituale. Ako ste rešili da u svoje jutro ipak uvedete bar jedan ritual, neka to bude nešto što je veoma lekovito i neće vam uzeti mnogo vremena – čaša tople vode sa limunom. Kakva je korist?

    Jača imunitet. Ovakav napitak je bogat vitaminom C i kalijumom koji stimuliše moždanu i nervnu funkciju i reguliše krvni pritisak. I, eto vam dobrog raspoloženja.

    Reguliše Ph. Limun je alkalna hrana. On ima u sebi kiselinu, ali u organizmu pravi alkalnu (baznu) sredinu što je uslov za zdrav metabolizam. To je pravilo.

    Pomaže da se izgubi koji kilogram. Limun je bogat pektinima koji, između ostalog, smiruju potrebe za hranom. Sigurno ste već čuli za ’alkalne dijete’ i ishranu bogatu alkalnim namirnicama.

    Pomaže varenju. Vaši će vam organi za varenje biti neizmerno zahvalni na toploj vodi. Ona stimuliše mišićne pokrete želuca i peristaltiku (pokrete creva), a limun pomaže u čišćenju od otrova.

    Deluje kao blagi diuretik što pomaže metabolizmu i bržem oslobađanju od neželjenih materija.

    Čisti kožu. Ako ste za anti age tretman, ovo je prilika. Limun čisti krv, pa će vam čistiti i kožu.

    I, najvažnije, ovakav ’hidrantan’ početak dana je najbolje što sebi možete da priuštite. Vašim ćelijama je neophodna voda, one se sastoje iz vode. Ako im ne dajete dovoljno vode, one umiru što vodi, najblaže rečeno, u stres, neraspoloženje, gubitak energije, bolest. Kada dehidrirate, vi zamorite nadbubrežnu žlezdu koja zatim poremeti lučenje važnih hormona i vi ne znate kako da se nosite sa stresom, zadržavate otrove u telu, imate problema sa stolicom, malaksali ste i, predugačka je lista. Ukratko, sigurni ne želite da imate problema sa poremećenim lučenjem nadbubrežne žlezde, odnosno sa dehidratacijom.

    Tako da je čaša tople (ne vruće) vode sa sokom od pola limuna sigurno najbolji prijatelj vašeg tela i raspoloženja. To je tako malo što donosi toliko toga dobrog. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE