Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    E-buvljaci funkcionišu besprekorno

    Gotovo pola miliona građana Srbije svakodnevno kupuje i prodaje stvari na internetu. Nudi se sve, od "igle do lokomotive". Trenutno se oko milion i po privatnih predmeta prodaje preko mreže.

    Sociolozi smatraju da je sve veće siromaštvo kumovalo vrtoglavom porastu internet transakcija polovnom robom.

    Trenutno se oko milion i po privatnih predmeta prodaje preko mreže, oko pola miliona ljudi učestvuje u kupovinama, a svakog dana nekoliko stotina novih članova pokuša da na ovaj način makar nešto zaradi, ili jeftino kupi.

    Postojimo sedam godina, ali je u poslednje vreme upadljivo porasla kupovina polovne garderobe i obuće, što je nedvosmislen pokazatelj krize, kaže Anđelka Ducić sa sajta za internet-aukcije „Limundo“. Imamo 380.000 članova, dnevno se proda oko 5.500 predmeta, kaže ona.

    Trguje se i na još nekoliko sajtova, poput „Kupujemprodajem“, „Kupindo“… Osim toga, na socijalnim mrežema, na stotine profila nudi se polovna roba i može se kupiti gotovo sve.

    Jedan broj članova ovakvih sajtova, i više njih istovremeno, profesionalni su trgovci, koji na ovaj način prodaju svoju robu, ono što proizvode ili su preprodavci. Drugi deo su kolekcionari, a najveći broj su svakako svi koji kada prespu iz šupljeg u prazno, gledaju da im ostane neki dinar.

    Pročitajte i>>>ilegalna prodaja preselila na Facebook

    Goran Papović, iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije, smatra da je internet-prodaja leglo kriminala. U pitanju je polje koje je potpuno van kontrole, a kupac kupuje „mačku u džaku“, kaže Papović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE