Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Fulham u vlasništvu američkog milijardera

    Još jedan engleski klub postao je vlasništvo milijardera iz Sjedinjenih Američkih Država, Shahid Khan kupio je londonski Fulham od Mohameda Al Fayeda.

    Shahid, inače vlasnik NFL tima Jacksonville Jaguars, platio je ekipu sa Craven Cottagea između 150 i 200 miliona funtia, a čelnici Premer lige već su odobrili prodaju.

    Al Fayed je kupio Fulham 1997. godine i iz treće engleske lige doveo ga do elitnog ranga. Vrhunac kluba bio je pre tri sezone kada je Fulham igrao finale Lige Evrope.

    "Fulham je savršen klub u savršeno vreme za mene. Želim da budem jasan, ne gledam na sebe kao na vlasnika Fulhama, već kao na staratelja koji taj posao obavlja u ime navijača. Prioritet mi je da osiguram da klub i stadionCraven Cottage imaju održivu budućnost u Premier ligi i da sadašnji i budući navijači mogu biti ponosni", istakao je Khan.

    Fulham je prethodnu sezonu završio sa 12. pozicij na tabeli. Da li dolazak novog vlasnika znači da će Fulham u budućnosti igrati mnogo veću ulogu i možda postati konkurent najvećim klubovima Engleske?
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE