Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jat staje na noge

    Jat Airways će vrlo brzo "stati na noge", strateški partner je već izabran, avioni su bezbedni i letovi će se uskoro pojačati, kaže ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić.

    Radna grupa vodi taj proces i traži diskreciju, ali strateški partner je izabran – dobar je, saradnja je izvanredna i letovi će vrlo brzo biti pojačani, rekao je Mrkonjić prilikom obilaska Jata i aerodroma Nikola Tesla.

    Svi avioni Jata su bezbedni, novac je tu, a jedino postoje problemi sa Jat keteringom, čiji je račun u blokadi, rekao je Mrkonjić navodeći da će i to biti rešeno za dan ili dva.

    Direktor Jat tehnike Srđan Mišković je izjavio da je to preduzeće potpuno usvojilo novu tehnologiju za održavanje aviona Erbas i ATR nove generacije, kao i da je za to dobijen sertifikat.

    Pročitajte i>>>Mnogi strepe od Air Serbia

    Prema rečima generalnog direktora aerodroma Velimir Radosavljević, podnet je izveštaj o proširenju platforme za parkiranje aviona i novi aviomostovi stići će na aerodrom u avgustu.

    Novi aviomostovi će biti postavljeni oko 20. septembra, a biće ugrađen i najnoviji uređaj za parkiranje aviona, rekao je on ističući da je završena prva faza rekonstrukcije rulne staze A i sada je objavljen tender za rekonstrukciju cele staze.

    Pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Milutin Popović je rekao da su skoro svi Jatovi avioni, kojih je trenutno 12, sada u funkciji.

    On je najavio da će od sledeće nedelje nacionalna kompanija imati 15 aviona, dodajući da više neće biti nikakvih kašnjenja niti problema sa redom letenja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE