Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Evo kada je prava prilika da uzmete odmor

    Predah od posla je najbolji način da se napune baterije. Čak i mali odmor je od presudnog značaja, kako za lično zdravlje i razum, tako i za vaše poslovanje.

    Kada lider uzima odmor, daje svojim zaposlenima i asistentima priliku da napreduju i pojačaju svoju igru. Kao rezultat toga, tim je jači, nezavisan, i ima više samopouzdanja. Evo pet saveta, koje će vam pomoći da odlučite kada je najbolje vreme da napravite predah:

    Ostavite posao kada ćete propustiti najmanje
    Većina firmi ima period zatišja u poslovanju. Možda većina vaših klijenata ili potrošača pravi pauzu u avgustu. Eto idealne prilike da odete na odmor.

    Počnite sa malim pauzama
    Počnite sa produženim vikendima. To je odlična prilika da otkrijete da se neće sve raspasti bez vas.

    Dajte više slobode svom timu
    Imajte na umu da što više slobode dajete svom timu, to je više mogućnosti za njihovo napredovanje.

    Postavite jasne instrukcije za komunikacije
    Dajte svima do znanja šta mogu da očekuju od vas dok niste tu – da li ćete organizovati nedeljne razgovore sa određenom osobom kako bi bili obavešteni šta se događa u frimi. Da li ćete imati pristup elektronskoj pošti, u kom periodu, kao i da li i kada mogu očekivati od vas odgovor. Tkođe odredite ko bi trebalo da vas kontaktira, i pod kojim uslovima.

    Dajte prioritet svom odmoru
    U većini slučajeva, nikad nije pravo vreme za pravljenje predaha. Ali, nekada je to potrebno. Ako želite da ohladite glavu na plaži sa porodicom, ili da odete negde u prirodu, neka vam to bude prioritet.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE