Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrvatska skuplja od Mediterana i Pirineja

    Hrvatska je za turiste skuplja od Španije, Grčke i Turske, pokazalo je istraživanje nemačkog autokluba ADAC, koje je sprovedeno u 50 evropskih turističkih mesta u 10 zemalja.

    Istraživači ADAC "operisali" su Bugarskoj, Turskoj, Grčkoj, Španiji, Hrvatskoj, Nemačkoj, Holandiji, Francuskoj, Italiji i Danskoj.

    Upoređivale su se cene vanpansionskih troškova jedne porodice sa dvoje dece na godišnjem odmoru, podeljene u četiri kategorije: jelo i piće, šoping, informacije i slobodno vreme, te zdravlje i lična higijena. Potrošačka korpa se sastojala se od 34 proizvoda, a u proseku je iznosila 174,74 evra.

    Hrvatska se "ugurala" u pet zemalja sa troškovima ispod te granice. Naime, potrošačka korpa u Hrvatskoj iznosila je 164, u Španiji 159, Grčkoj 150, Turskoj 147, a u Bugarskoj samo 122 evra.

    Sa druge strane, najskupljom turističkom zemljom pokazala se Danska, sa ukupnim troškom korpe od čak 223 evra, slede Italija sa 208, Francuska sa 200, Holandija sa 192 i Nemačka sa 185 evra troškova.

    Za Hrvatsku su naveli da je povoljna, kao i Grčka i Španija, s time da su naglasili da se u Hrvatskoj može jesti i piti za vrlo malo novca.

    Čak su i proizvodi za zdravlje i ličnu higijenu bili povoljni. U Loparu, Omišu i Bolu na Braču ispitivači su nailazili na povoljne cene, dok su u Baški na Krku, kao i u Umagu bile prosečne.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE