Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Za direktore u 13 javnih preduzeća prijavilo se 237 kandidata

    Za direktore 13 javnih preduzeća za koje je vladina komisija do sada primila i obradila konkursnu dokumentaciju prijavilo se čak 237 kandidata (u proseku 18 po direktorskom mestu), a apsolutni rekord oboren je u Elektroprivredi Srbije, gde se za fotelju prvog čoveka prijavilo čak 78 kandidata, piše Blic.

    Konkursna dokumentacija još nije pristigla ili nije obrađena za još 12 kompanija, a u pet javnih preduzeća konkursi neće biti ni raspisivani jer su direktori, prema rečima generalnog sekretara Vlade i predsednika komisije koja razmatra prijave Veljka Odalovića, direktori u punom mandatu.

    Direktori na konkursu neće biti birani u Poštama Srbije, Srbijagasu, Elektromrežama Srbije i Srbijavodama.

    "Konkurs se, prema zakonu, raspisuje u preduzeću gde direktoru ističe mandat, ili je razrešen, ili je podneo ostavku, što u ovim preduzećima nije slučaj", kaže Odalović.

    Petočlana vladina komisija će imati zadatak da obavi razgovore sa svim kandidatima i da nadležnom ministarsvu i Vladi predloži tri najbolja kandidata.

    Ipak, prema pisanju lista Danas, ime jednog direktora je možda već poznato. Naime, vršilac dužnosti generalnog direktora EPS-a Aleksandar Obradović dostavio je svoju prijavu na konkurs za funkciju generalnog direktora tog preduzeća i u ovom trenutku ima realne šanse da ostane na poziciji prvog čoveka EPS-a, saznaje Danas u dobro obaveštenim krugovima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE