Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Želite bolje pamćenje ili možda Nobela? Rešenje je u čokoladi

    Možda još uvek niste digli ruke od Nobelove nagrade, a možda ste prihvatili da ovakvo priznanje ipak nije za vas. Svejedno. Treba da znate nešto o veoma interesantnom istraživanju koje je sproveo dr Franz H. Messereli sa temom ’čokolada i Nobel’.

    Ukratko, ovaj profesor je došao do zaključka da države čiji stanovnici redovno jedu čokoladu i to najviše po glavi stanovnika, mogu da se pohvale sa najviše dobitnika prestižne Nobelove nagrade. Švajcarska, dakle, prednjači i ubedljivo vodi po broju Nobelovaca, ali i kockica čokolade koje njeni građani u slast pojedu. Dr Messereli je zaključio da što jedna država ima više dobitnika ove nagrade, to su njeni građani veći sladokusci.

    Iako ste mišljenja da vaše društvo nisu Nobelovci, treba iskoristiti ove rezultate istraživanja i u svoj jelovnik uvrstiti i čokoladu. Razlog su flavanoli, čokoladni sastojci koji veoma povoljno utiču na sve misaone procese. Tako da vam čokolada može pomoći da bolje mislite, bolje pamtite, prihvatate i razumete nove ideje. Neke studije su čak pokazale i da flavanol usporava starenje, tačnije onu ’intelektualnu’ stranu.

    Samo, mala sugestija. Ako ste se upravo uputili u nabavku čokolade, neka bude crna, odnosno sa kakaom. Bela čokolada nema čudesnih flavanola.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE