Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Video reklame doneće Facebooku više od milijardu dolara

    Kompanija Facebook  bi od video-reklama, koje planira da do kraja godine uvede na ovu društvenu mrežu, mogla da generiše više od milijarde dolara u 2014, navodi se u izveštaju Morgan Stanley -a.

    To bi predstavljalo jedan procenat svih troškova predviđenih za televizijsko oglašavanje u SAD. Morgan Stanley predviđa da bi do 2020. video reklame na Facebook-u mogle generisati čak 6,5 milijardi dolara.

    U izveštaju, koji je prvenstveno baziran na izvorima kao što su Bloomberg i The Financial Times, navodi se da bi video-oglasi bili plasirani krajem godine i da bi se najveći deo 2014. zadržali na američkom tržištu.

    Kod evropskih korisnika ove društvene mreže stigli bi kasnije tokom 2014., u Aziji 2015., a na ostalim tržištima do kraja 2016. godine.

    Video-oglas, dužine do 15 sekundi, automatski će se emitovati bez zvuka, ukoliko korisnik uključi zvuk, video će početi da se emituje od samog početka, ako korisnik nije zainteresovan za reklamu dovoljno je da stranu skroluje na dole.

    Kompanija već beleži značajan rast u domenu prihoda od oglašavanja, pa je u drugom kvartalu on iznosio 1,6 milijardi dolara, što je rast od 61 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

    Facebook ipak neće biti jedini društveni medij koji ima koristi od video reklama.

    Prema istraživanjima, YouTube od video reklama očekuje četiri milijarde dolara u 2013., i skoro 20 milijardi od 2020. godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE