Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najbolji ‘IT prijatelji’ turista

    Najnovije istraživanje pokazalo je da se bez tehnoloških uređaja ne kreće ni na odmor. Na put obavezno kreće mobilni telefon, koji je primaran za 80 odsto turista, a zatim slede foto aparat i kamera. Od ličnih računara ne razdvaja se poloina istinaih turista, a trećina sa sobom nosi i različite uređaje za zabavu.

    Razlog zašto su gadgeti, a posebno pametni telefoni, toliko popularni i dok smo na odmoru, je što obezbeđuju osnovne informacije i omogućavaju jednostavno i brzo deljenje iskustva sa porodicom i prijateljima, zaključak je sprovedenog istražvanja.

    Veoma je zanimljivo da dostupnost Interneta i te kako utiče na odluku o tome koji gadget ćemo ’povesti’ na put, navodi se u istraživanju kompanije Visa Inc. Na primer, imućnijim turistima pristup globalnoj mreži značajniji je od recimo veličine i težine uređaja. Tako je za četvrtinu njih veoma važno da mogu obaviti poslove elektronskog bankarstva dok su van zemlje. I dok je dostupnost Internet opredeljujući faktor za 45 odsto imućnijih turista, za 41 odsto onih koji prvi put odlaze na neku destinaciju veličina uređeja je ta koja utiče na odluku o izboru gadgeta za put.

    Deljenje iskustva putem virtuelnih kanala nastavlja se i po povratku kući, što čini 71 odsto turista prenoseći svoje utiske u online zajednici.

    Kada je reč o informisanju o izboru destinacije i planiranju puta, 71 odsto turista željene podatke nalazi na Internetu – iskustva i priče drugih putnika, zvanične prezentacije, forumi. Više od 65 odsto ispitanika Visa istraživanja putem Interneta obavlja rezervacije smeštaja, prevoza i drugih usluga, dok se tokom putovanja čak 57 odsto turista informiše na globalnoj mreži.

    „Napredna tehnološka rešenja značajno su uticala na svaki aspekt naših života, pa je to je slučaj i kada je reč o načinu na koji planiramo i provodimo svoj odmor. I dok se i dalje ceni iskustvo prijatelja, preporuke rođaka ili turističkih priručnika, online izvori, sa mnoštvom kometara, fotografija, posebnih pogodnosti i saveta,  postaju primarni izvor informisanja većine svetskih putnika. Pozitivan signal za pružaoce raznih usluga u online svetu je i komentar putnika koji kažu da je proces rezervacije putem Interneta znatno brži i jednostavniji. Kompanija Visa takođe razume potrebe, prati nove tehnološke trendove i nudi mnoštvo rešenja za što jednostavnije elektronsko plaćanje koje olakšava proces i klijentima i zaposlenima u hotelskoj i drugim uslužnim delatnostima“, rekao je Vladimir Đorđević, regionalni menadžer kompanije Visa Inc. u Srbiji.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE