Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Poništena odluka o zamrzavanju Danube Foods

    Apelacioni sud poništio je rešenje Višeg suda kojim je bila zamrznuta imovina Danube Foods Group, izjavio je direktor grupe Slobodan Petrović, ističući da nema saznanja da je jedan od vlasnika Danube Foods bio pokojni oligarh Boris Berezovski.

    Nemam saznanja da je Berezovski bio jedan od vlasnika grupe, rekao je Petrović agenciji Beta povodom vesti da je imovina Berezovskog u Srbiji zamrznuta na zahtev ruskih vlasti i da je pokojni ruski oligarh imao i vlasništvo u Danube Foods Group.

    Kako je navedeno na sajtu Agencije za privredne registre, Viši sud u Beogradu je doneo rešenje kojim kompaniji Danube Foods Group i kompaniji Clates Holding BV zabranjuje otuđenje njihovih udela u firmama Bambi Požarevac, Imlek, Mlekara Subotica, Knjaz Miloš, Sekopak Beograd i još nekim firmama.

    Viši sud je, kako je navedeno u rešenju objavljenom na APR, zabranio korišćenje i raspolaganbje pravima iz akcija i udela navedenih privrednih subjekata uključujući uskraćivanje prava prinudnim upravnicima imovine Borisa Berezevskog.

    Apelacioni sud je poništio tu zabranu, a postupak vratio na odlučivanje Višem sudu.

    Mediji su javili da je Srbija ispunila zahtev ruskog tužilaštva i zamrzla imovinu vrednu 300 miliona dolara koja je pripadala pokojnom Berezovskom.

    Ruski sudovi osudili su Berezovskog u odsustvu na višegodišnje kazne zatvora zbog pranja novca i zloupotreba.

    Berezovski je od 2000. godine živeo u Velikoj Britaniji, koja mu je dala politički azil, gde je  i umro 23. marta u 67. godini.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE