Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    POSLEPODNE ŽIVOTA: Kako da znate da ste zakoračili u najbolji period

    Iako zvuči obeshrabrujuće i podseća na početak kraja ili sam kraj, termin ’poslepodne života’ to nije.
    Neki psiholozi ovako opisuju deo života koji se vodi rečima ’značenje’ i ’smisao’, a dolazi posle faze u kojoj vladaju ambicija, sticanje, štednja, postavljanje ciljeva sa osnovnom idejom da se urade ’prave stvari’.

    Dr Dyer je jedan od čitanijih autora i psihijatara koji se bavi poslepodnevom života. Na pitanja šta se dešava kada zakoračimo u naše ’poslepodne’, kako da znamo da smo upravo u ovoj fazi i šta nam se u životima menja, odgovorio je:

    „Karl Jung je napisao da je poslepodne naših života period kada ego prestaje da bude naša vodeća sila. Nastavljamo putovanje kroz život koje ima značenje. Prepodne našeg života je zaokupljeno ambicijom – steći što više toga, dopasti se što većem broju ljudi, sačuvati novac, svakodnevno biti spreman za posao, postavljati i postavljati ciljeve, udovoljiti drugima, raditi dobre i ispravne stvari. Čak su nam se i ocene tokom školovanja vrtele oko ega koji stvarno veruje da smo ono što radimo, što steknemo i ono što drugi o nama misle. Kada nastupi poslepodne života, ne ’izvršavamo’ život, već radimo ono za šta smo pozvani i idemo tamo gde nas vodi srce…“

    Ulaznica u poslepodne života nisu godine ili životno iskustvo. Ukratko bi se moglo reći – znaćete da ste u ovom periodu kada isključite autopilota i prestanete da radite stvari koje treba da se urade kako biste preživeli svaki dan. Prepoznaćete ovo poslepodne kada uhvatite sebe kako preispitujete svoje vrednosti i kada donesete odluku da više nema smisla slediti želje i ciljeve roditelja, porodice ili poruke sa televizijskih reklama i raskošnih bilborda.

    Život suviše brzo prođe da bi vas vozio autopilot koga nije briga kuda biste da se vozite i da li želite baš u tom pravcu i da li biste od života nešto više od same vožnje.

    Isključite autopilota i volan u ruke jer oni koji upravo voze kažu da je to najlepši osećaj i da se to zove život.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE