Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pogodite koliko puta dnevno poludite na poslu

    Stručnjaci u Velikoj Britaniji su otkrili da se 51 odsto Britanaca nervira tokom radnog vremena, a neke od uobičajenih svađa su prepirke oko podele poslova i zbog nemogućnosti odlaska na pauzu za ručak.

    Prema tom proračunu prosečni zaposleni svaki dan poludi dva puta na poslu.

    Oko 42 odsto zaposlenih najnestrpljiviji su ponedeljkom. Razlog tome je što se još nisu uspeli prilagoditi nakon vikenda, što povećava rizik za bržu ljutnju.

    Četvrtina ispitanika priznala je da će se naljutiti ako se na posao vrate i vide da je neko koristio njihov radni sto u neredu. Isti postotak zaposlenih nezadovoljan je činjenicom da ih šef nikada ne pohvali za njihov trud i rad. Osim toga, zaposlene iritiraju i tračevi, saznanje da ih je kolega ogovarao. Na listi su se našli i neradnici zbog kojih zaposleni gube živce, a najčešći razlozi su duge pauze za cigarete i vreme provedeno na društvenim mrežama.

    Kada dođe do „žute minute“, 64 odsto zaposlenih ignoriše izvor iritacije, dok se 13 odsto suočava s njime. Trećina ispitanika tvrdi da su njihove kolege ono što je najiritantnije na poslu, dok 20 odsto smatra kako je to njihov šef. Suprotno tome, četvrtina zaposlenih smatra kako su kompjuteri, telefoni i klima glavni uzrok lošeg raspoloženja.  

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE