Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Čvrsti temelji saradnje sa Kinom

    Delegacija Srbije u Kinu je došla sa mnogim projektima i da pokaže sa koliko država imamo sporazume o bescarinskoj trgovini, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u Pekingu. Mislim da smo se odlično razumeli, Kina će čvrsto podržati pokušaje Srbije da se izvuče sa dna.

    Ako zamislite evropski kontinent kao okean, mi smo kineskim rukovodiocima ponudili Srbiju kao ostrvo u tom okeanu. Na teritoriji Srbije mogu da smeste i proizvode svoju robu i prodaju širom Evrope, istakao je Nikolić.

    Delegacija Srbije u Kinu je došla sa mnogim projektima, posebno u energetskom sektoru, ali i da pokaže sa koliko država imamo sporazume o bescarinskoj trgovini, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić, drugog dana posete Pekingu. 

    Prema Nikolićevim rečima, svi rukovodioci Kine sa kojima je razgovarao, a posebno predsednik Xi Jinping, obećali su "čvrstu podršku u pokušajima Srbije da se izvuče sa dna".

    Nikolić je na prijemu u ambasadi Srbije u Pekingu rekao i da su napravljeni tako čvrsti temelji srpsko-kineske saradnje da "to može samo da raste i da se razvija".

    Uspostavljanje još boljih odnosa sa Kinom dobro je za građane Srbije i za Srbiju u celini, dodao je predsednik Srbije, naglasivši da će Srbiji prijateljska Kina tek dokazati svoju snagu.

    Uloga Kine u vreme svetske krize je ozbiljnija i evidentno je da Kina pomaže mnogim ekonomijama, koja je danas dragocen partner i Afrike i Latinske Amerike, ukazao je Nikolić.

    Sumirajući razgovore sa kineskim državnim vrhom, Nikolić je istakao da Srbija doživljava Kinu kao velikog prijatelja i saveznika, kao i zaštitnika u Savetu bezbednosti UN, posebno po pitanju Kosova i Metohije.

    Predsednik Srbije razgovarao je prethodno u Pekingu i sa predstavnicima više uglednih kineskih kompanija koje već posluju u Srbiji.

    Sastanku su prisustvovali predstavnici kompanija Hihg speed Shangdong Group, CMEC, CRBC, Huawei, BETEK, Shnyhen Energy group, Elefant Aliance, Power China, Gezhouba.

    Na sastanku su predstavljene mogućnosti za nova kineska ulaganja u Srbiju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE