Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Deloitte kažnjen sa 16,5 miliona evra

    Revizorsko-konsultantska kuća Deloitte kažnjena je sa rekordnih 14 miliona funti, odnosno oko 16 i po miliona evra, na osnovu odluke privrednog suda, zbog rezultata posle savetovanja investitora prilikom kupovine posrnulog proizvođača automobila MG Rover.

    Prema izveštaju Finansijskog saveta (Financial Reporting Council – FRC), Deloitte je prevideo sukob interesa prilikom savetovanja direktora MG Rover.

    Četvorica direktora, kupila su kompaniju 200. godine za simboličnih 10 funti, ali je samo pet godina kasnije, Rover završio sa dugom od 1,4 milijarde funti.

    U julu, sud je ptvrdio da su dokazane sve optužbe FRC protiv Deloitte, uz objašnjenje da se konsultantska kuća uporno i svesno oglušila o računovodstvenu etiku.

    Bivši partner Deloitte Maghsoud Einollahi takođe je kažnjen sa 250.000 hiljada funti sa zabranom rada od tri godine, dok ta kuća nastavlja da negira optužbe, odnosno zsključke tribunala.

    Razočarani smo što našim trudom nismo uspešno obezbedili dugoročnu budućnost MG Rover Group, rekao je portparol Deloitte.

    Nezavisni izveštaj ukazuje da su direktori koje je Deloitte savetovao, poznatiji i kao "Feniks četvorka", primili preko 40 miliona funti od MG Rovera pre propasti firme, što je dovelo do gašenja 6.000 radnih mesta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE