Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Siemens se širi i udvostručuje broj zaposlenih

    Siemens planira da u fabrici generatora za vetroelekrane u Subotici do kraja meseca zaposli još 90 ljudi, a u narednih pet godina da udvostruči broj zaposlenih i započne novu proizvodnju.

    Plan je da se proizvodnja proširi početkom proizvodnje elektromotora za šinska vozila, najavio je generalni direktor Siemensa u Srbiji Tihomir Rajlić na obeležavanju deset godina rada fabrike u Subotici, koja zapošljava 700 ljudi.

    On je naveo je i da će fabrika u Subotici ove godine izvesti generatore vredne 156 miliona evra, a da je plan da se u 2016. godini izvoz udvostruči na oko 300 miiliona evra.

    Rajlić je podsetio i da se polovina od generatora proizvedenih u Srbiji izvozi u Evropsku uniju, a ostatak u Sjedinjene Američke Države, kao i da svaka četvrta vetrenjača u Evropi ima generator napravljen u Subotici.

    On je najavio i da će Siemens malim i srednjim preduzećima iz Srbije od oktobra ponuditi da za fabriku u Subotici isporučuju 80 komponenti, posao, prema njegovim rečima, vredan oko 10 miliona evra na godišnjem nivou.

    Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović kazala je da je Siemens jedan od deset najvećih izvoznika Srbije, čiji je ukupan desetogodišnji izvoz iznosio 650 miliona evra.

    Ona je kazala da Vlada Srbije mora da učini sve da poboljša poslovnu klimu kako bi se investitorima, kao što je Siemens, omogućila da ulažu u srpsku privredu i dobro posluju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE