Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Država sprema namet za one sa velikim platama

    U Vladi se priprema izmena poreskih zakona koja bi, prema trenutnoj ideji, podrazumevala progresivno oporezivanje imovine građana: stanova, kuća i zemljišta, ali i ekstraporez na plate veće od 100.000 dinara, objavljuje Blic.

    Cilj zakona je da namete koje plaća privreda i siromašniji sloj građana država nadoknadi većim porezima na plate koje su duplo veće od prosečnih.

    Izgled konačnog predloga znaće se u narednih mesec dana, a kako bi se ovo najpravednije izvelo, prema saznanjima Blica, Aleksandar Vučić razgovarao je sa domaćim ekonomskim ekspertima.

    Prema izvoru Blica, građana koji imaju primanja preko 100.000 dinara je preko 100 hiljada, a prema njegovom mišljenju sigurno je da stanje javnih finansija ne može da se popravi samo preko grupe najbogatijih, jer oni čine samo jedan odsto stanovništva. 

    Dačić: Normalno da bogati plaćaju poreze

    Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je normalno da bogatiji plaćaju veće poreze i istakao da se za tako nešto zalagao i u predizbornoj kampanji.

    Upitan da komentariše napise u medijima da Ministarstvo finansija planira progresivno oporezivanje na plate iznad 100.000 dinara, Dačić je naglasio da sigurno neće biti udara na standard siromašnih građana, ali i da se ne zalaže za poreze koji bi ugušili privredu i građane.

    "Oni koji imaju najviše treba i da daju. To je pravedno", kazao je Dačić odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka sa grčkim ministrom javnog reda i zaštite građana Nikosom Dendijom.

    Ponovio je da je normalno da veće poreze plaćaju oni koji su bogatiji, ali i dodao da se upravo na tom pitanju pravi razlika između političkih opcija, odnosno da su socijalisti i levičari uvek za to, a neoliberali uvek za što manje poreze.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE