vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Most Borča-Zemun tek 2015.
11.09.2013 12:52 Beograd

Most Borča-Zemun tek 2015.


Najveći investicioni projekat u Beogradu, most sa saobraćajnicama koji će spojiti obale Zemuna i Borče, mogao bi da kasni skoro godinu dana, pišu Novosti.

U toku su pregovori o završetku deonice od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, koju treba da rade domaći izvođači, a najveći problem je eksproprijacija.

Ukoliko ona bude kasnila, presecanje svečane vrpce umesto u oktobru naredne, odložiće se tek za sredinu 2015. godine, navodi list.

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda kažu da svi delovi same mostovske konstrukcije preko Dunava napreduju prema dinamičkom planu, dok su pristupi sa borčanske strane uveliko prešli Zrenjaninski put ka Ovči.

"Radovi na mostu preko Dunava i pristupnim putevima do Zrenjaninske petlje biće završeni u skladu sa ugovorom, do kraja 2014. godine ", napominju u Direkciji.

Za deonicu pristupnih puteva od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta u toku su pregovori o produženju roka za završetak radova do sredine 2015. godine. Na zemunskoj strani uklanjaju se i poslednji objekti na trasi, čime se stvaraju uslovi da krenu radovi na pristupima sa južne strane mosta.

Spornu saobraćajnicu od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, kao i ostale pristupne deonice, rade domaći izvođači. Ipak, prema rečima gradskog menadžera Aleksandra Bijelića, odlaganje su tražili Kinezi i to za same radove na mostu.

"Radovi na mostu odvijaju se u skladu sa ranije utvrđenom dinamikom. Manja kašnjenja na pojedinim pozicijama po dinamičkom planu ne uticu na krajnji rok za završetak radova",objašnjava Bijelić.

Problem sa eksproprijacijom postoji u delu pristupnih puteva bliže pančevačkom putu, gde postoje nelegalni objekti i neophodno je veće angažovanje nadležnih ministarstava i pravosudnih organa za njihovo rešavanje. Kineski izvođač je Direkciji za izgradnju Beograda predložio da se produži rok za izvođenje radova na mostu. Ipak, nikakvo pomeranje rokova ne dolazi u obzir,

*Izvor: www.novosti.rs
*Foto: Beta

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
`Pregovori uskoro, fokus na privredu`
26.11.2015 19:24
Srbija će, za dve ili tri sedmice otvoriti prva poglavlja, što će predstavljati novu fazu i biti zamajac u proc...
Laureat vrline Miodragu Kostiću
26.11.2015 15:38
Mokrogorska škola menadžmenta juče je u centru grada proslavila svoj šesti rođendan, a tom prilikom je u...
MMF: Mere Vlade idu kao dugoročnom privrednom rastu
26.11.2015 11:44
Fiskalne i strukturne mere Vlade Srbije, predložene u aranžmanu koji je početkom godine zaključen sa MMF, idu u smeru ...
Sogelease Srbija obeležila deceniju poslovanja
26.11.2015 09:58
Sogelease Srbija lider je u finansiranom iznosu putem finansijskog lizinga sa tržišnim učešćem od 15,19 ...
Novosti: Vučić u ponedeljak otkriva ko sprema državni udar u Srbiji
26.11.2015 07:48
Kako pišu današnje Novosti, premijer Srbije Aleksandar Vučić će u ponedeljak obelodaniti koji tajkuni i ...
Pretraga

zatvori