vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Most Borča-Zemun tek 2015.
11.09.2013 12:52 Beograd

Most Borča-Zemun tek 2015.


Najveći investicioni projekat u Beogradu, most sa saobraćajnicama koji će spojiti obale Zemuna i Borče, mogao bi da kasni skoro godinu dana, pišu Novosti.

U toku su pregovori o završetku deonice od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, koju treba da rade domaći izvođači, a najveći problem je eksproprijacija.

Ukoliko ona bude kasnila, presecanje svečane vrpce umesto u oktobru naredne, odložiće se tek za sredinu 2015. godine, navodi list.

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda kažu da svi delovi same mostovske konstrukcije preko Dunava napreduju prema dinamičkom planu, dok su pristupi sa borčanske strane uveliko prešli Zrenjaninski put ka Ovči.

"Radovi na mostu preko Dunava i pristupnim putevima do Zrenjaninske petlje biće završeni u skladu sa ugovorom, do kraja 2014. godine ", napominju u Direkciji.

Za deonicu pristupnih puteva od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta u toku su pregovori o produženju roka za završetak radova do sredine 2015. godine. Na zemunskoj strani uklanjaju se i poslednji objekti na trasi, čime se stvaraju uslovi da krenu radovi na pristupima sa južne strane mosta.

Spornu saobraćajnicu od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, kao i ostale pristupne deonice, rade domaći izvođači. Ipak, prema rečima gradskog menadžera Aleksandra Bijelića, odlaganje su tražili Kinezi i to za same radove na mostu.

"Radovi na mostu odvijaju se u skladu sa ranije utvrđenom dinamikom. Manja kašnjenja na pojedinim pozicijama po dinamičkom planu ne uticu na krajnji rok za završetak radova",objašnjava Bijelić.

Problem sa eksproprijacijom postoji u delu pristupnih puteva bliže pančevačkom putu, gde postoje nelegalni objekti i neophodno je veće angažovanje nadležnih ministarstava i pravosudnih organa za njihovo rešavanje. Kineski izvođač je Direkciji za izgradnju Beograda predložio da se produži rok za izvođenje radova na mostu. Ipak, nikakvo pomeranje rokova ne dolazi u obzir,

*Izvor: www.novosti.rs
*Foto: Beta

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
Wizz Air za sada ne sleće u Niš
01.08.2014 13:19
Niskobudžetna kompanija Wizz Air objavila je da njihov dolazak na niški aerodrom zavisi od njihovog prisustva n...
Od avgusta pretplata za fiksne telefone 659 dinara
01.08.2014 13:03
Telekom Srbija od ovog meseca povećao je mesečnu pretplata za fiksnu telefoniju sa dosadašnjih 516 na 659 dinar...
Jeftinija struja 'pojela' šest milijardi evra
01.08.2014 11:58
EPS je samo u poslednjih osam godina izgubio oko šest milijardi evra zbog toga što nije isporučivao elek...
Vlada blokirala plate u Srbijagasu
01.08.2014 11:48
Radnici Srbijagasa ovog meseca neće dobiti plate sve dok javno preduzeće ne izmiri dugovanja dobavljačima za gas.
Povišica za špijuniranje kolega
01.08.2014 10:51
Radomir Čurović, v.d. direktora vrbaskog JKP Standard, koji su u toku svog devetomesečnog obavljanja dužnosti na čelu ...
Državi oko 80 odsto Sipma
01.08.2014 10:25
Predsednik kompanije Simpo, Dragan Tomić, potvrdio je za Naše novine da je postignut dogovor s Vladom da se dug...
Pretraga

zatvori