vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Most Borča-Zemun tek 2015.
11.09.2013 12:52 Beograd

Most Borča-Zemun tek 2015.


Najveći investicioni projekat u Beogradu, most sa saobraćajnicama koji će spojiti obale Zemuna i Borče, mogao bi da kasni skoro godinu dana, pišu Novosti.

U toku su pregovori o završetku deonice od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, koju treba da rade domaći izvođači, a najveći problem je eksproprijacija.

Ukoliko ona bude kasnila, presecanje svečane vrpce umesto u oktobru naredne, odložiće se tek za sredinu 2015. godine, navodi list.

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda kažu da svi delovi same mostovske konstrukcije preko Dunava napreduju prema dinamičkom planu, dok su pristupi sa borčanske strane uveliko prešli Zrenjaninski put ka Ovči.

"Radovi na mostu preko Dunava i pristupnim putevima do Zrenjaninske petlje biće završeni u skladu sa ugovorom, do kraja 2014. godine ", napominju u Direkciji.

Za deonicu pristupnih puteva od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta u toku su pregovori o produženju roka za završetak radova do sredine 2015. godine. Na zemunskoj strani uklanjaju se i poslednji objekti na trasi, čime se stvaraju uslovi da krenu radovi na pristupima sa južne strane mosta.

Spornu saobraćajnicu od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, kao i ostale pristupne deonice, rade domaći izvođači. Ipak, prema rečima gradskog menadžera Aleksandra Bijelića, odlaganje su tražili Kinezi i to za same radove na mostu.

"Radovi na mostu odvijaju se u skladu sa ranije utvrđenom dinamikom. Manja kašnjenja na pojedinim pozicijama po dinamičkom planu ne uticu na krajnji rok za završetak radova",objašnjava Bijelić.

Problem sa eksproprijacijom postoji u delu pristupnih puteva bliže pančevačkom putu, gde postoje nelegalni objekti i neophodno je veće angažovanje nadležnih ministarstava i pravosudnih organa za njihovo rešavanje. Kineski izvođač je Direkciji za izgradnju Beograda predložio da se produži rok za izvođenje radova na mostu. Ipak, nikakvo pomeranje rokova ne dolazi u obzir,

*Izvor: www.novosti.rs
*Foto: Beta

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
Čepurin: Gas mora preko Srbije
04.03.2015 16:33
Ruski ambasador Aleksandar Čepurin izjavio je da Moskva smatra da preko Srbije mora ići budući pravac za snadbevanje E...
Svi bi da upravljaju beogradskim otpadom
04.03.2015 15:12
Javnom pozivu za učešće u projektu upravljanja otpadom na teritoriji Beograda odazvalo se 48 kompanija, a grado...
Lavrov poziva na čvršće rusko-srpske odnose
04.03.2015 14:21
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergey Lavrov pozvao je na učvršćivanje bilateralnih ekonomskih odnosa Rusije ...
Od juna lični bankrot za građane Srbije
04.03.2015 13:43
U Srbiji su trenutno blokirani tekući računi čak 213.983 građana, a novo rešenje u vidu ličnog bakrota, moglo b...
Stanodavci utaje 50 miliona evra godišnje
04.03.2015 13:16
Svake godine stanodavci u Srbiji oštete državnu kasu za oko 50 miliona evra zbog utaje poreza na zakupninu, a i...
`Nemamo strategiju, rasipamo se, ali smo toga svesni`
04.03.2015 12:45
Potpredsednica Vlade Kori Udovički kaže da Srbija nema razvojnu strategiju, ali da u Vladi postoji svest da je takav p...
Pretraga

zatvori