vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Most Borča-Zemun tek 2015.
11.09.2013 12:52 Beograd

Most Borča-Zemun tek 2015.


Najveći investicioni projekat u Beogradu, most sa saobraćajnicama koji će spojiti obale Zemuna i Borče, mogao bi da kasni skoro godinu dana, pišu Novosti.

U toku su pregovori o završetku deonice od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, koju treba da rade domaći izvođači, a najveći problem je eksproprijacija.

Ukoliko ona bude kasnila, presecanje svečane vrpce umesto u oktobru naredne, odložiće se tek za sredinu 2015. godine, navodi list.

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda kažu da svi delovi same mostovske konstrukcije preko Dunava napreduju prema dinamičkom planu, dok su pristupi sa borčanske strane uveliko prešli Zrenjaninski put ka Ovči.

"Radovi na mostu preko Dunava i pristupnim putevima do Zrenjaninske petlje biće završeni u skladu sa ugovorom, do kraja 2014. godine ", napominju u Direkciji.

Za deonicu pristupnih puteva od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta u toku su pregovori o produženju roka za završetak radova do sredine 2015. godine. Na zemunskoj strani uklanjaju se i poslednji objekti na trasi, čime se stvaraju uslovi da krenu radovi na pristupima sa južne strane mosta.

Spornu saobraćajnicu od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, kao i ostale pristupne deonice, rade domaći izvođači. Ipak, prema rečima gradskog menadžera Aleksandra Bijelića, odlaganje su tražili Kinezi i to za same radove na mostu.

"Radovi na mostu odvijaju se u skladu sa ranije utvrđenom dinamikom. Manja kašnjenja na pojedinim pozicijama po dinamičkom planu ne uticu na krajnji rok za završetak radova",objašnjava Bijelić.

Problem sa eksproprijacijom postoji u delu pristupnih puteva bliže pančevačkom putu, gde postoje nelegalni objekti i neophodno je veće angažovanje nadležnih ministarstava i pravosudnih organa za njihovo rešavanje. Kineski izvođač je Direkciji za izgradnju Beograda predložio da se produži rok za izvođenje radova na mostu. Ipak, nikakvo pomeranje rokova ne dolazi u obzir,

*Izvor: www.novosti.rs
*Foto: Beta

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
Prva grinfild investicija u Inđiji u 2014.
02.09.2014 20:53
Uskoro bi trebalo da počne izgradnja fabričkog postrojenja indonežanskog investitora Indofood u Inđiji, objavljeno je ...
Deloitte: Deset firmi iz Srbije među 500 najboljih
02.09.2014 20:42
Deset kompanija iz Srbije našlo se ove godine među 500 najboljih u centralnoj Evropi, po osnovu ostvarenih prih...
Radnici Agroživa štrajkuju glađu i čekaju Vučića
02.09.2014 11:47
Deo radnika kompanije Agroživ u stečaju od sinoć štrajkuje u zgradi opštine Žitište, a nekoliko r...
U novembru Globalna nedelja preduzetništva
02.09.2014 11:04
Globalna nedelja preduzetništva je najveća svetska proslava inovatora i kreatora radnih mesta koji pokreću nove...
Gde se u Srbiji najbolje živi?
02.09.2014 10:48
O tome kako se živi u kojem gradu Srbije jedan od pokazatelja svakako je odnos prosečne zarade i neto potrošačk...
Srbija velesila u proizvodnji šljiva
02.09.2014 10:14
Šljiva je velika izvozna šansa Srbije, a u voćnjake treba vratiti požegaču koja je po kvalitetu bez konk...
Pretraga

zatvori