vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Most Borča-Zemun tek 2015.
11.09.2013 12:52 Beograd

Most Borča-Zemun tek 2015.


Najveći investicioni projekat u Beogradu, most sa saobraćajnicama koji će spojiti obale Zemuna i Borče, mogao bi da kasni skoro godinu dana, pišu Novosti.

U toku su pregovori o završetku deonice od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, koju treba da rade domaći izvođači, a najveći problem je eksproprijacija.

Ukoliko ona bude kasnila, presecanje svečane vrpce umesto u oktobru naredne, odložiće se tek za sredinu 2015. godine, navodi list.

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda kažu da svi delovi same mostovske konstrukcije preko Dunava napreduju prema dinamičkom planu, dok su pristupi sa borčanske strane uveliko prešli Zrenjaninski put ka Ovči.

"Radovi na mostu preko Dunava i pristupnim putevima do Zrenjaninske petlje biće završeni u skladu sa ugovorom, do kraja 2014. godine ", napominju u Direkciji.

Za deonicu pristupnih puteva od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta u toku su pregovori o produženju roka za završetak radova do sredine 2015. godine. Na zemunskoj strani uklanjaju se i poslednji objekti na trasi, čime se stvaraju uslovi da krenu radovi na pristupima sa južne strane mosta.

Spornu saobraćajnicu od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, kao i ostale pristupne deonice, rade domaći izvođači. Ipak, prema rečima gradskog menadžera Aleksandra Bijelića, odlaganje su tražili Kinezi i to za same radove na mostu.

"Radovi na mostu odvijaju se u skladu sa ranije utvrđenom dinamikom. Manja kašnjenja na pojedinim pozicijama po dinamičkom planu ne uticu na krajnji rok za završetak radova",objašnjava Bijelić.

Problem sa eksproprijacijom postoji u delu pristupnih puteva bliže pančevačkom putu, gde postoje nelegalni objekti i neophodno je veće angažovanje nadležnih ministarstava i pravosudnih organa za njihovo rešavanje. Kineski izvođač je Direkciji za izgradnju Beograda predložio da se produži rok za izvođenje radova na mostu. Ipak, nikakvo pomeranje rokova ne dolazi u obzir,

*Izvor: www.novosti.rs
*Foto: Beta

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
Polovnjaci iz uvoza prvo na proveru
19.04.2014 14:13
U Srbiji je počela primena izmenjenog pravilnika koji predviđa strožu kontrolu prilikom uvoza polovnih vozila, koja će...
Južnokorejci hoće da prave plastelin u Srbiji
18.04.2014 11:28
Kompanija Jumping Clay iz Južne Koreje, koja se bavi proizvodnjom netoksičnog plastelina za decu, planira da otvori fa...
Sutra milioniti putnik na aerodromu Nikola Tesla
18.04.2014 10:55
Na Aerodromu "Nikola Tesla" sutra će biti opslužen milioniti putnik od početka ove godine, što to je ...
Mihajlović: Otkrićemo ko je opljačkao srpsku energetiku
18.04.2014 09:22
Jedan od naših zadataka je da otkrijemo javnosti ko je opljačkao srpsku energetiku i kako su pojedini tajkuni z...
Održive prednosti betonskih konstrukcija
18.04.2014 09:07
Predstavnici Cementne industrije Srbije (CIS), poslovnog udruženja proizvođača cementa u Srbiji, predstavili su bro&sc...
Vulin: NATO bi mogao da plati uništenu imovinu
17.04.2014 22:41
Izveštaj o nenamenskom trošenju novca na Kosovu govori o konkretnim ljudima koji su zloupotrebili državn...
Pretraga

 

zatvori