vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Most Borča-Zemun tek 2015.
11.09.2013 12:52 Beograd

Most Borča-Zemun tek 2015.


Najveći investicioni projekat u Beogradu, most sa saobraćajnicama koji će spojiti obale Zemuna i Borče, mogao bi da kasni skoro godinu dana, pišu Novosti.

U toku su pregovori o završetku deonice od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, koju treba da rade domaći izvođači, a najveći problem je eksproprijacija.

Ukoliko ona bude kasnila, presecanje svečane vrpce umesto u oktobru naredne, odložiće se tek za sredinu 2015. godine, navodi list.

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda kažu da svi delovi same mostovske konstrukcije preko Dunava napreduju prema dinamičkom planu, dok su pristupi sa borčanske strane uveliko prešli Zrenjaninski put ka Ovči.

"Radovi na mostu preko Dunava i pristupnim putevima do Zrenjaninske petlje biće završeni u skladu sa ugovorom, do kraja 2014. godine ", napominju u Direkciji.

Za deonicu pristupnih puteva od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta u toku su pregovori o produženju roka za završetak radova do sredine 2015. godine. Na zemunskoj strani uklanjaju se i poslednji objekti na trasi, čime se stvaraju uslovi da krenu radovi na pristupima sa južne strane mosta.

Spornu saobraćajnicu od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, kao i ostale pristupne deonice, rade domaći izvođači. Ipak, prema rečima gradskog menadžera Aleksandra Bijelića, odlaganje su tražili Kinezi i to za same radove na mostu.

"Radovi na mostu odvijaju se u skladu sa ranije utvrđenom dinamikom. Manja kašnjenja na pojedinim pozicijama po dinamičkom planu ne uticu na krajnji rok za završetak radova",objašnjava Bijelić.

Problem sa eksproprijacijom postoji u delu pristupnih puteva bliže pančevačkom putu, gde postoje nelegalni objekti i neophodno je veće angažovanje nadležnih ministarstava i pravosudnih organa za njihovo rešavanje. Kineski izvođač je Direkciji za izgradnju Beograda predložio da se produži rok za izvođenje radova na mostu. Ipak, nikakvo pomeranje rokova ne dolazi u obzir,

*Izvor: www.novosti.rs
*Foto: Beta

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
Da li Vučić štiti tajkune u Srbiji?
24.10.2014 11:53
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Vlada Srbije ne štiti tajkune i da se to najbolje vidi po ...
Nagrada za etiku i hrabrost novinarki Danici Vučenić
24.10.2014 10:38
Žiri novinarske nagrade "Dušan Bogavac" za etiku i hrabrost odlučio je da za 2014. godinu dobitnica b...
`Rečnik srpske tranzicije` na Sajmu knjiga
24.10.2014 10:09
Na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu biće predstavljena i knjiga dugogodišnjeg novinara i urednika ek...
Nemci zainteresovani da ulažu u EPS
24.10.2014 09:56
Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da su Nemci zainteresovani da ulažu u EPS i dodao da bi to javno pr...
Počinje rasprava o rebalansu budžeta
24.10.2014 08:06
Skupština Srbije počeće danas raspravu o predlogu rebalansa budžeta za 2014. i pratećim zakonima kojima je pred...
Freeport McMoRan otvara rudnik u Boru?
23.10.2014 22:42
Ako rezultati istraživanja potvrde da je profitabilno, američka kompanija Freeport McMoRan u okolini Bora će otvoriti ...
Pretraga

zatvori