vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Most Borča-Zemun tek 2015.
11.09.2013 12:52 Beograd

Most Borča-Zemun tek 2015.


Najveći investicioni projekat u Beogradu, most sa saobraćajnicama koji će spojiti obale Zemuna i Borče, mogao bi da kasni skoro godinu dana, pišu Novosti.

U toku su pregovori o završetku deonice od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, koju treba da rade domaći izvođači, a najveći problem je eksproprijacija.

Ukoliko ona bude kasnila, presecanje svečane vrpce umesto u oktobru naredne, odložiće se tek za sredinu 2015. godine, navodi list.

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda kažu da svi delovi same mostovske konstrukcije preko Dunava napreduju prema dinamičkom planu, dok su pristupi sa borčanske strane uveliko prešli Zrenjaninski put ka Ovči.

"Radovi na mostu preko Dunava i pristupnim putevima do Zrenjaninske petlje biće završeni u skladu sa ugovorom, do kraja 2014. godine ", napominju u Direkciji.

Za deonicu pristupnih puteva od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta u toku su pregovori o produženju roka za završetak radova do sredine 2015. godine. Na zemunskoj strani uklanjaju se i poslednji objekti na trasi, čime se stvaraju uslovi da krenu radovi na pristupima sa južne strane mosta.

Spornu saobraćajnicu od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, kao i ostale pristupne deonice, rade domaći izvođači. Ipak, prema rečima gradskog menadžera Aleksandra Bijelića, odlaganje su tražili Kinezi i to za same radove na mostu.

"Radovi na mostu odvijaju se u skladu sa ranije utvrđenom dinamikom. Manja kašnjenja na pojedinim pozicijama po dinamičkom planu ne uticu na krajnji rok za završetak radova",objašnjava Bijelić.

Problem sa eksproprijacijom postoji u delu pristupnih puteva bliže pančevačkom putu, gde postoje nelegalni objekti i neophodno je veće angažovanje nadležnih ministarstava i pravosudnih organa za njihovo rešavanje. Kineski izvođač je Direkciji za izgradnju Beograda predložio da se produži rok za izvođenje radova na mostu. Ipak, nikakvo pomeranje rokova ne dolazi u obzir,

*Izvor: www.novosti.rs
*Foto: Beta

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
Šta su problemi privrede u Srbiji?
21.11.2014 12:22
Na predstavljanju rezultata istraživanja koje je, četvrtu godinu zaredom, sproveli USAID i PKS na uzorku 1.000 preduze...
`EPS reorganizovati, a ne prodavati`
21.11.2014 11:54
Predsednik Nadzornog odbora EPS-a Branko Kovačević kaže za RTS da EPS ne treba prodavati jer nema veliku tržišn...
Predlog zakona o planiranju i izgradnju sledeće nedelje
21.11.2014 10:52
Potpredsednica Vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović najavila je danas da će se predlog zakona o planiranju i...
Spajanje Koridora i Puteva - ušteda 20 mil. evra
21.11.2014 09:51
Spajanjem preduzeća Koridori Srbije i Putevi Srbije trenutna ušteda u budžetu iznosi dva miliona evra, rekao je...
USAID:Aranžman sa MMF vraća poverenje investitora u Srbiju
21.11.2014 09:00
Aranžman sa MMF-om veoma je bitan za Srbiju da bi se kontrolisao budžetski deficit i javna potrošnja, ali i zbo...
Kako su `poslovali` Perčević i Dunav osiguranje?
21.11.2014 08:48
Veze Gorana Perčevića, uhapšenog vlasnika "Interkomerca" i još sedam zavisnih preduzeća, dopir...
Pretraga

zatvori