vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Most Borča-Zemun tek 2015.
11.09.2013 12:52 Beograd

Most Borča-Zemun tek 2015.


Najveći investicioni projekat u Beogradu, most sa saobraćajnicama koji će spojiti obale Zemuna i Borče, mogao bi da kasni skoro godinu dana, pišu Novosti.

U toku su pregovori o završetku deonice od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, koju treba da rade domaći izvođači, a najveći problem je eksproprijacija.

Ukoliko ona bude kasnila, presecanje svečane vrpce umesto u oktobru naredne, odložiće se tek za sredinu 2015. godine, navodi list.

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda kažu da svi delovi same mostovske konstrukcije preko Dunava napreduju prema dinamičkom planu, dok su pristupi sa borčanske strane uveliko prešli Zrenjaninski put ka Ovči.

"Radovi na mostu preko Dunava i pristupnim putevima do Zrenjaninske petlje biće završeni u skladu sa ugovorom, do kraja 2014. godine ", napominju u Direkciji.

Za deonicu pristupnih puteva od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta u toku su pregovori o produženju roka za završetak radova do sredine 2015. godine. Na zemunskoj strani uklanjaju se i poslednji objekti na trasi, čime se stvaraju uslovi da krenu radovi na pristupima sa južne strane mosta.

Spornu saobraćajnicu od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, kao i ostale pristupne deonice, rade domaći izvođači. Ipak, prema rečima gradskog menadžera Aleksandra Bijelića, odlaganje su tražili Kinezi i to za same radove na mostu.

"Radovi na mostu odvijaju se u skladu sa ranije utvrđenom dinamikom. Manja kašnjenja na pojedinim pozicijama po dinamičkom planu ne uticu na krajnji rok za završetak radova",objašnjava Bijelić.

Problem sa eksproprijacijom postoji u delu pristupnih puteva bliže pančevačkom putu, gde postoje nelegalni objekti i neophodno je veće angažovanje nadležnih ministarstava i pravosudnih organa za njihovo rešavanje. Kineski izvođač je Direkciji za izgradnju Beograda predložio da se produži rok za izvođenje radova na mostu. Ipak, nikakvo pomeranje rokova ne dolazi u obzir,

*Izvor: www.novosti.rs
*Foto: Beta

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
MMF o reformama pozitivno, o platama u - novembru
01.09.2015 13:03
Misija Međunarodnog monetarnog fonda je pozitivno ocenila rezultate druge revizije stend baj aranžmana sa Srbijom i na...
`Svetlo na kraju tunela vidljivo svima`
01.09.2015 12:21
Srbija je u prvih osam meseci ostvarila deficit od samo 30 milijardi dinara, rekao je premijer Aleksandar Vučić, ...
Huawei širi poslovanje u Srbiji?
01.09.2015 10:16
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić obišao je Istraživački centar Huaweija u Pekingu i pozvao tu kompaniju da na...
Internet preuzeo primat i u plaćanju
31.08.2015 22:01
Čak 1,3 miliona građana i firmi svojim računima pristupa preko interneta, pa je samo tokom prvih šest meseci kr...
`Nijedan evro u EPS nije otišao nedomaćinski`
31.08.2015 21:43
Generalni direktor Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović tvrdi da je Međunarodni monetarni fond prepoznao EPS ka...
Dinar bez bitnije promene
31.08.2015 21:19
Dinar će u utorak neznatno promeniti vrednost prema evru koji će koštati oko pet para više, pa će zvanič...
Pretraga

zatvori