vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Most Borča-Zemun tek 2015.
11.09.2013 12:52 Beograd

Most Borča-Zemun tek 2015.


Najveći investicioni projekat u Beogradu, most sa saobraćajnicama koji će spojiti obale Zemuna i Borče, mogao bi da kasni skoro godinu dana, pišu Novosti.

U toku su pregovori o završetku deonice od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, koju treba da rade domaći izvođači, a najveći problem je eksproprijacija.

Ukoliko ona bude kasnila, presecanje svečane vrpce umesto u oktobru naredne, odložiće se tek za sredinu 2015. godine, navodi list.

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda kažu da svi delovi same mostovske konstrukcije preko Dunava napreduju prema dinamičkom planu, dok su pristupi sa borčanske strane uveliko prešli Zrenjaninski put ka Ovči.

"Radovi na mostu preko Dunava i pristupnim putevima do Zrenjaninske petlje biće završeni u skladu sa ugovorom, do kraja 2014. godine ", napominju u Direkciji.

Za deonicu pristupnih puteva od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta u toku su pregovori o produženju roka za završetak radova do sredine 2015. godine. Na zemunskoj strani uklanjaju se i poslednji objekti na trasi, čime se stvaraju uslovi da krenu radovi na pristupima sa južne strane mosta.

Spornu saobraćajnicu od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, kao i ostale pristupne deonice, rade domaći izvođači. Ipak, prema rečima gradskog menadžera Aleksandra Bijelića, odlaganje su tražili Kinezi i to za same radove na mostu.

"Radovi na mostu odvijaju se u skladu sa ranije utvrđenom dinamikom. Manja kašnjenja na pojedinim pozicijama po dinamičkom planu ne uticu na krajnji rok za završetak radova",objašnjava Bijelić.

Problem sa eksproprijacijom postoji u delu pristupnih puteva bliže pančevačkom putu, gde postoje nelegalni objekti i neophodno je veće angažovanje nadležnih ministarstava i pravosudnih organa za njihovo rešavanje. Kineski izvođač je Direkciji za izgradnju Beograda predložio da se produži rok za izvođenje radova na mostu. Ipak, nikakvo pomeranje rokova ne dolazi u obzir,

*Izvor: www.novosti.rs
*Foto: Beta

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
Vujovićev resor uporno odbija da objavi broj novozaposlenih
27.11.2014 22:02
Poverenik za informacije od javnog značaja ponovo je kaznio Ministarstvo finansija, zbog nedostavljanja informacija li...
Dunav osiguranje: Preko milion polisa za devet meseci
27.11.2014 21:34
Po mnogim kriterijumima poslovanja u oblasti osiguranja, u konkurenciji 28 osiguravajućih kuća u Srbiji, kompanija Dun...
Dinar na novom minimumu
27.11.2014 21:03
Dinar će u petak oslabiti 0,2 odsto, uprokos tome što je Narodna banka Srbije prodala 10 miliona evra, i biće n...
Vreme je za dodatne rezove u ministarstvima
27.11.2014 16:37
Dodatne uštede koje se planiraju budžetom za 2015. godinu iznose 17 milijardi dinara, izjavio je premijer Aleks...
`Hleb neće poskupeti`
27.11.2014 16:21
Ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je da država neće dozvoliti da poskupi hleb "Sava", koji košta...
Nova fabrika Volvoa u Rusiji
27.11.2014 15:53
Švedska kompanija Volvo otvorila je u ruskom gradu Kaluga fabriku za proizvodnju kabina za kamione Volvo trucks...
Pretraga

zatvori