vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Most Borča-Zemun tek 2015.
11.09.2013 12:52 Beograd

Most Borča-Zemun tek 2015.


Najveći investicioni projekat u Beogradu, most sa saobraćajnicama koji će spojiti obale Zemuna i Borče, mogao bi da kasni skoro godinu dana, pišu Novosti.

U toku su pregovori o završetku deonice od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, koju treba da rade domaći izvođači, a najveći problem je eksproprijacija.

Ukoliko ona bude kasnila, presecanje svečane vrpce umesto u oktobru naredne, odložiće se tek za sredinu 2015. godine, navodi list.

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda kažu da svi delovi same mostovske konstrukcije preko Dunava napreduju prema dinamičkom planu, dok su pristupi sa borčanske strane uveliko prešli Zrenjaninski put ka Ovči.

"Radovi na mostu preko Dunava i pristupnim putevima do Zrenjaninske petlje biće završeni u skladu sa ugovorom, do kraja 2014. godine ", napominju u Direkciji.

Za deonicu pristupnih puteva od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta u toku su pregovori o produženju roka za završetak radova do sredine 2015. godine. Na zemunskoj strani uklanjaju se i poslednji objekti na trasi, čime se stvaraju uslovi da krenu radovi na pristupima sa južne strane mosta.

Spornu saobraćajnicu od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, kao i ostale pristupne deonice, rade domaći izvođači. Ipak, prema rečima gradskog menadžera Aleksandra Bijelića, odlaganje su tražili Kinezi i to za same radove na mostu.

"Radovi na mostu odvijaju se u skladu sa ranije utvrđenom dinamikom. Manja kašnjenja na pojedinim pozicijama po dinamičkom planu ne uticu na krajnji rok za završetak radova",objašnjava Bijelić.

Problem sa eksproprijacijom postoji u delu pristupnih puteva bliže pančevačkom putu, gde postoje nelegalni objekti i neophodno je veće angažovanje nadležnih ministarstava i pravosudnih organa za njihovo rešavanje. Kineski izvođač je Direkciji za izgradnju Beograda predložio da se produži rok za izvođenje radova na mostu. Ipak, nikakvo pomeranje rokova ne dolazi u obzir,

*Izvor: www.novosti.rs
*Foto: Beta

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
Od februara nova osnova za uplatu penzija u Fond PIO
30.01.2015 10:42
Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje podstio je danas građane koji sami plaćaju doprinos za penzije da...
Gradnja pruge Beograd-Budimpešta kreće krajem 2015.
30.01.2015 10:06
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je danas da Srbija nastavlja rad na moderniz...
Dogovorena deblokada računa Laste
30.01.2015 09:27
Saobraćajno preduzeće Lasta postiglo je u četvrtak dogovor sa poveriocima i Ministarstvom privrede o stabilizaciji pos...
Kako spojiti biznis i kulturu?
30.01.2015 08:35
Prošle nedelje imali smo prilike da vidimo da u Srbiji još postoje ljudi koji vole pozorište. Na ...
`Molim, predlažem, ali ne naređujem`
29.01.2015 22:23
Najveći broj zaposlenih u socijalnoj zaštiti sklopio je kolektivni ugovor, što znači da su država i sind...
Vučić demantovao dogovor sa Esmarkom
29.01.2015 21:52
Premijer Srbije Aleksandar Vučić očekuje da se u ponedeljak nastave razgovori o prodaji Železare Smederevo, a da dogov...
Pretraga

zatvori