vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Most Borča-Zemun tek 2015.
11.09.2013 12:52 Beograd

Most Borča-Zemun tek 2015.


Najveći investicioni projekat u Beogradu, most sa saobraćajnicama koji će spojiti obale Zemuna i Borče, mogao bi da kasni skoro godinu dana, pišu Novosti.

U toku su pregovori o završetku deonice od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, koju treba da rade domaći izvođači, a najveći problem je eksproprijacija.

Ukoliko ona bude kasnila, presecanje svečane vrpce umesto u oktobru naredne, odložiće se tek za sredinu 2015. godine, navodi list.

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda kažu da svi delovi same mostovske konstrukcije preko Dunava napreduju prema dinamičkom planu, dok su pristupi sa borčanske strane uveliko prešli Zrenjaninski put ka Ovči.

"Radovi na mostu preko Dunava i pristupnim putevima do Zrenjaninske petlje biće završeni u skladu sa ugovorom, do kraja 2014. godine ", napominju u Direkciji.

Za deonicu pristupnih puteva od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta u toku su pregovori o produženju roka za završetak radova do sredine 2015. godine. Na zemunskoj strani uklanjaju se i poslednji objekti na trasi, čime se stvaraju uslovi da krenu radovi na pristupima sa južne strane mosta.

Spornu saobraćajnicu od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, kao i ostale pristupne deonice, rade domaći izvođači. Ipak, prema rečima gradskog menadžera Aleksandra Bijelića, odlaganje su tražili Kinezi i to za same radove na mostu.

"Radovi na mostu odvijaju se u skladu sa ranije utvrđenom dinamikom. Manja kašnjenja na pojedinim pozicijama po dinamičkom planu ne uticu na krajnji rok za završetak radova",objašnjava Bijelić.

Problem sa eksproprijacijom postoji u delu pristupnih puteva bliže pančevačkom putu, gde postoje nelegalni objekti i neophodno je veće angažovanje nadležnih ministarstava i pravosudnih organa za njihovo rešavanje. Kineski izvođač je Direkciji za izgradnju Beograda predložio da se produži rok za izvođenje radova na mostu. Ipak, nikakvo pomeranje rokova ne dolazi u obzir,

*Izvor: www.novosti.rs
*Foto: Beta

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
Bajatović: Razdvojićemo Srbijagas
01.10.2014 21:40
Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović negirao je navode direktora Sekretarijata Energetske zajednice Ja...
Malo ozbiljnih ponuda za firme u restruktuiranju?
01.10.2014 21:32
Bojim se da postoji malo ozbiljnih ponuda za kupovinu firmi u restrukturiranju, uprkos velikom broju pisama o zaintere...
Dinar nešto jači
01.10.2014 21:02
Dinar će u četvrtak biti jači 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs će biti 118,8444 dinara za jedan evro, obja...
Gradi se novi poslovni kompleks u Beogradu
01.10.2014 16:36
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i presednik Borda menadžera GTC Thomas Kurtzman položili su kamen temeljac, ...
Podela Srbijagasa - dvostruki uslov Evrope
01.10.2014 14:56
Razdvajanje delatnosti u okviru Srbijagasa zvanični je uslov Evropske komisije za dalje razgovore o pridruživanju Srbi...
Loše pločice stopirale izgradnju hotela
01.10.2014 14:36
Radovi na rekonstrukciji hotela Pirot u centru grada obustavljeni su zbog nesvakidašnjeg problema, jer pločice ...
Pretraga

zatvori