vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Most Borča-Zemun tek 2015.
11.09.2013 12:52 Beograd

Most Borča-Zemun tek 2015.


Najveći investicioni projekat u Beogradu, most sa saobraćajnicama koji će spojiti obale Zemuna i Borče, mogao bi da kasni skoro godinu dana, pišu Novosti.

U toku su pregovori o završetku deonice od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, koju treba da rade domaći izvođači, a najveći problem je eksproprijacija.

Ukoliko ona bude kasnila, presecanje svečane vrpce umesto u oktobru naredne, odložiće se tek za sredinu 2015. godine, navodi list.

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda kažu da svi delovi same mostovske konstrukcije preko Dunava napreduju prema dinamičkom planu, dok su pristupi sa borčanske strane uveliko prešli Zrenjaninski put ka Ovči.

"Radovi na mostu preko Dunava i pristupnim putevima do Zrenjaninske petlje biće završeni u skladu sa ugovorom, do kraja 2014. godine ", napominju u Direkciji.

Za deonicu pristupnih puteva od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta u toku su pregovori o produženju roka za završetak radova do sredine 2015. godine. Na zemunskoj strani uklanjaju se i poslednji objekti na trasi, čime se stvaraju uslovi da krenu radovi na pristupima sa južne strane mosta.

Spornu saobraćajnicu od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, kao i ostale pristupne deonice, rade domaći izvođači. Ipak, prema rečima gradskog menadžera Aleksandra Bijelića, odlaganje su tražili Kinezi i to za same radove na mostu.

"Radovi na mostu odvijaju se u skladu sa ranije utvrđenom dinamikom. Manja kašnjenja na pojedinim pozicijama po dinamičkom planu ne uticu na krajnji rok za završetak radova",objašnjava Bijelić.

Problem sa eksproprijacijom postoji u delu pristupnih puteva bliže pančevačkom putu, gde postoje nelegalni objekti i neophodno je veće angažovanje nadležnih ministarstava i pravosudnih organa za njihovo rešavanje. Kineski izvođač je Direkciji za izgradnju Beograda predložio da se produži rok za izvođenje radova na mostu. Ipak, nikakvo pomeranje rokova ne dolazi u obzir,

*Izvor: www.novosti.rs
*Foto: Beta

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
U Moskvi niče Srpski trgovinski centar
23.10.2014 16:44
U Moskvi će početkom iduće godine biti otvoren punkt srpske privrede pod nazivom Srpski trgovinski centar kao svojevrs...
S čim će Dačić sad pred diplomate?
23.10.2014 16:24
Vlada Srbije čeka usvajanje rebalansa budžeta za nabavku darova za strane zvaničnike, jer na policama u Nemanjinoj ima...
Roditelji godinama preplaćuju vrtiće
23.10.2014 14:29
Roditelji mališana koji idu u neki od beogradskih državnih vrtića, godinama plaćaju znatno višu cenu neg...
Kori na proleće sređuje javnu upravu
23.10.2014 14:00
Srbija će na proleće početi sprovođenje dvogodišnjeg projekta optimalizacije javne uprave, potvrdila je minista...
Nectar traže Afrikanci, Kinezi, Japanci...
23.10.2014 13:37
Proizvodi srpske kompanije Nectar uskoro bi trebalo da se nađu i na tržištu Afrike, Bliskog i Srednjeg istoka, ...
Mućke sa javnim nabavkama
23.10.2014 13:26
Zbog nepravilnosti u postupcima javnih nabavki Srbija godišnje gubi 700 miliona evra, rečeno je u Nišu n...
Pretraga

zatvori