vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Most Borča-Zemun tek 2015.
11.09.2013 12:52 Beograd

Most Borča-Zemun tek 2015.


Najveći investicioni projekat u Beogradu, most sa saobraćajnicama koji će spojiti obale Zemuna i Borče, mogao bi da kasni skoro godinu dana, pišu Novosti.

U toku su pregovori o završetku deonice od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, koju treba da rade domaći izvođači, a najveći problem je eksproprijacija.

Ukoliko ona bude kasnila, presecanje svečane vrpce umesto u oktobru naredne, odložiće se tek za sredinu 2015. godine, navodi list.

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda kažu da svi delovi same mostovske konstrukcije preko Dunava napreduju prema dinamičkom planu, dok su pristupi sa borčanske strane uveliko prešli Zrenjaninski put ka Ovči.

"Radovi na mostu preko Dunava i pristupnim putevima do Zrenjaninske petlje biće završeni u skladu sa ugovorom, do kraja 2014. godine ", napominju u Direkciji.

Za deonicu pristupnih puteva od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta u toku su pregovori o produženju roka za završetak radova do sredine 2015. godine. Na zemunskoj strani uklanjaju se i poslednji objekti na trasi, čime se stvaraju uslovi da krenu radovi na pristupima sa južne strane mosta.

Spornu saobraćajnicu od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, kao i ostale pristupne deonice, rade domaći izvođači. Ipak, prema rečima gradskog menadžera Aleksandra Bijelića, odlaganje su tražili Kinezi i to za same radove na mostu.

"Radovi na mostu odvijaju se u skladu sa ranije utvrđenom dinamikom. Manja kašnjenja na pojedinim pozicijama po dinamičkom planu ne uticu na krajnji rok za završetak radova",objašnjava Bijelić.

Problem sa eksproprijacijom postoji u delu pristupnih puteva bliže pančevačkom putu, gde postoje nelegalni objekti i neophodno je veće angažovanje nadležnih ministarstava i pravosudnih organa za njihovo rešavanje. Kineski izvođač je Direkciji za izgradnju Beograda predložio da se produži rok za izvođenje radova na mostu. Ipak, nikakvo pomeranje rokova ne dolazi u obzir,

*Izvor: www.novosti.rs
*Foto: Beta

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
Deficit veći za 42, a subvencije za 13 milijardi dinara
22.10.2014 22:23
Predlogom rebalansa budžeta za ovu godinu, deficit je za oko 42 milijarde veći od planiranog, dok su izdvajanja za sub...
Nemce najviše muči srpska birokratija
22.10.2014 22:11
Najveći problem nemačkih kompanija koje posluju u Srbiji je srpska birokratija, izjavio je direktor Delegacije nemačke...
`Nema izuzetaka od štednje`
22.10.2014 21:24
Izuzetaka od mera fiskalne konsolidacije ne bi trebalo da bude, izjavio je ministar finansija Dušan Vujović kon...
Dinar na istom nivou prema evru
22.10.2014 21:03
Dinar će u četvrtak ostati na istom nivou prema evru i kurs će iznositi 119,3892 dinara za jedan evro, saopštil...
Hoćemo li piti skuplju vodu?
22.10.2014 15:42
Voda za piće u Srbiji je kvalitetnija nego ranije, ali u narednih 20 godina je neophodno uložiti čak sedam milijardi e...
`Napojnica` PU za proteste ugostitelja
22.10.2014 14:41
Kontrola ugostiteljskih objekata sprovodi se u skladu sa Zakonom i nije bilo prekoračenja ovlašćenja u poreskom...
Pretraga

zatvori