vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Most Borča-Zemun tek 2015.
11.09.2013 12:52 Beograd

Most Borča-Zemun tek 2015.


Najveći investicioni projekat u Beogradu, most sa saobraćajnicama koji će spojiti obale Zemuna i Borče, mogao bi da kasni skoro godinu dana, pišu Novosti.

U toku su pregovori o završetku deonice od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, koju treba da rade domaći izvođači, a najveći problem je eksproprijacija.

Ukoliko ona bude kasnila, presecanje svečane vrpce umesto u oktobru naredne, odložiće se tek za sredinu 2015. godine, navodi list.

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda kažu da svi delovi same mostovske konstrukcije preko Dunava napreduju prema dinamičkom planu, dok su pristupi sa borčanske strane uveliko prešli Zrenjaninski put ka Ovči.

"Radovi na mostu preko Dunava i pristupnim putevima do Zrenjaninske petlje biće završeni u skladu sa ugovorom, do kraja 2014. godine ", napominju u Direkciji.

Za deonicu pristupnih puteva od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta u toku su pregovori o produženju roka za završetak radova do sredine 2015. godine. Na zemunskoj strani uklanjaju se i poslednji objekti na trasi, čime se stvaraju uslovi da krenu radovi na pristupima sa južne strane mosta.

Spornu saobraćajnicu od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, kao i ostale pristupne deonice, rade domaći izvođači. Ipak, prema rečima gradskog menadžera Aleksandra Bijelića, odlaganje su tražili Kinezi i to za same radove na mostu.

"Radovi na mostu odvijaju se u skladu sa ranije utvrđenom dinamikom. Manja kašnjenja na pojedinim pozicijama po dinamičkom planu ne uticu na krajnji rok za završetak radova",objašnjava Bijelić.

Problem sa eksproprijacijom postoji u delu pristupnih puteva bliže pančevačkom putu, gde postoje nelegalni objekti i neophodno je veće angažovanje nadležnih ministarstava i pravosudnih organa za njihovo rešavanje. Kineski izvođač je Direkciji za izgradnju Beograda predložio da se produži rok za izvođenje radova na mostu. Ipak, nikakvo pomeranje rokova ne dolazi u obzir,

*Izvor: www.novosti.rs
*Foto: Beta

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
Deficit budžeta za pola godine 116,7 milijardi dinara
25.07.2014 13:51
Deficit budžeta Srbije u prvih šest meseci 2014. iznosio je 116,7 milijardi dinara, saopštilo je Minista...
Rebalans budžeta do 15. septembra u parlamentu
25.07.2014 12:46
Rebalans budžeta biće pred poslanicima u Skupštini Srbije najkasnije 15. septembra i na toj sednici biće i usvo...
Ističe rok za predlaganje novog ministra
25.07.2014 12:29
Rok do kog, prema Zakonu o Vladi Srbije, premijer treba da Skupštini Srbije predloži novog minsitra finansija i...
Minimalac ide pred Ustavni sud
25.07.2014 10:07
Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) uputiće Ustavnom sudu inicijativu za utvrđivanje zakonitosti odluke da minim...
'Zeleno svetlo' za Prokop
25.07.2014 09:10
Železnice Srbije saopštile su da nema više prepreka za potpisivanje ugovora sa domaćim konzorcijumom i p...
Tenderi za 600 firmi najkasnije u septembru
25.07.2014 08:56
Premijer Aleksandar Vučić i ministar finansija Dušan Vujović dogovorili su se juče da zakoni o privatizaciji i ...
Pretraga

zatvori