vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Most Borča-Zemun tek 2015.
11.09.2013 12:52 Beograd

Most Borča-Zemun tek 2015.


Najveći investicioni projekat u Beogradu, most sa saobraćajnicama koji će spojiti obale Zemuna i Borče, mogao bi da kasni skoro godinu dana, pišu Novosti.

U toku su pregovori o završetku deonice od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, koju treba da rade domaći izvođači, a najveći problem je eksproprijacija.

Ukoliko ona bude kasnila, presecanje svečane vrpce umesto u oktobru naredne, odložiće se tek za sredinu 2015. godine, navodi list.

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda kažu da svi delovi same mostovske konstrukcije preko Dunava napreduju prema dinamičkom planu, dok su pristupi sa borčanske strane uveliko prešli Zrenjaninski put ka Ovči.

"Radovi na mostu preko Dunava i pristupnim putevima do Zrenjaninske petlje biće završeni u skladu sa ugovorom, do kraja 2014. godine ", napominju u Direkciji.

Za deonicu pristupnih puteva od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta u toku su pregovori o produženju roka za završetak radova do sredine 2015. godine. Na zemunskoj strani uklanjaju se i poslednji objekti na trasi, čime se stvaraju uslovi da krenu radovi na pristupima sa južne strane mosta.

Spornu saobraćajnicu od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, kao i ostale pristupne deonice, rade domaći izvođači. Ipak, prema rečima gradskog menadžera Aleksandra Bijelića, odlaganje su tražili Kinezi i to za same radove na mostu.

"Radovi na mostu odvijaju se u skladu sa ranije utvrđenom dinamikom. Manja kašnjenja na pojedinim pozicijama po dinamičkom planu ne uticu na krajnji rok za završetak radova",objašnjava Bijelić.

Problem sa eksproprijacijom postoji u delu pristupnih puteva bliže pančevačkom putu, gde postoje nelegalni objekti i neophodno je veće angažovanje nadležnih ministarstava i pravosudnih organa za njihovo rešavanje. Kineski izvođač je Direkciji za izgradnju Beograda predložio da se produži rok za izvođenje radova na mostu. Ipak, nikakvo pomeranje rokova ne dolazi u obzir,

*Izvor: www.novosti.rs
*Foto: Beta

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
Mali: Plaćanje prevoza je svetska tekovina
21.08.2014 12:43
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je sistem Bus-plus, za naplatu gradskog prevoza, neodrži...
Srbija očigledno neće da se solidariše sa EU
21.08.2014 12:21
Iako je Evropska unija juče izrazila očekivanje da zemlje kandidati, među kojima i Srbija, ne iskoriste ruske uzvratne...
Prodaja banja tek posle rešenja imovinskih odnosa
21.08.2014 11:38
Udruženja banja Srbije ukazalo je danas da je pre prodaje rehabilitacionih centara i banja neophodno rešiti imo...
Indijci neće Železaru
21.08.2014 11:37
Indijska kompanija Arcelor Mittal danas je saopštila da nije zainteresovana za kupovinu Železare Smederevo.
Telekom: iPhone-a još nema, jer čekamo Apple
21.08.2014 10:47
Iako je još u martu iz Telekoma pompezno najavljeno da najpopularniji pametni telefon na planeti stiže u poslov...
EPS prinudno naplaćuje dugove 100.000 građana
21.08.2014 09:19
Počela je prinudna naplata dugova gradjana za struju, saopštila je danas Elektroprivreda Srbije (EPS), dodajući...
Pretraga

zatvori