vesti -> Poslovne vesti -> Srbija -> Most Borča-Zemun tek 2015.
11.09.2013 12:52 Beograd

Most Borča-Zemun tek 2015.


Najveći investicioni projekat u Beogradu, most sa saobraćajnicama koji će spojiti obale Zemuna i Borče, mogao bi da kasni skoro godinu dana, pišu Novosti.

U toku su pregovori o završetku deonice od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, koju treba da rade domaći izvođači, a najveći problem je eksproprijacija.

Ukoliko ona bude kasnila, presecanje svečane vrpce umesto u oktobru naredne, odložiće se tek za sredinu 2015. godine, navodi list.

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda kažu da svi delovi same mostovske konstrukcije preko Dunava napreduju prema dinamičkom planu, dok su pristupi sa borčanske strane uveliko prešli Zrenjaninski put ka Ovči.

"Radovi na mostu preko Dunava i pristupnim putevima do Zrenjaninske petlje biće završeni u skladu sa ugovorom, do kraja 2014. godine ", napominju u Direkciji.

Za deonicu pristupnih puteva od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta u toku su pregovori o produženju roka za završetak radova do sredine 2015. godine. Na zemunskoj strani uklanjaju se i poslednji objekti na trasi, čime se stvaraju uslovi da krenu radovi na pristupima sa južne strane mosta.

Spornu saobraćajnicu od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, kao i ostale pristupne deonice, rade domaći izvođači. Ipak, prema rečima gradskog menadžera Aleksandra Bijelića, odlaganje su tražili Kinezi i to za same radove na mostu.

"Radovi na mostu odvijaju se u skladu sa ranije utvrđenom dinamikom. Manja kašnjenja na pojedinim pozicijama po dinamičkom planu ne uticu na krajnji rok za završetak radova",objašnjava Bijelić.

Problem sa eksproprijacijom postoji u delu pristupnih puteva bliže pančevačkom putu, gde postoje nelegalni objekti i neophodno je veće angažovanje nadležnih ministarstava i pravosudnih organa za njihovo rešavanje. Kineski izvođač je Direkciji za izgradnju Beograda predložio da se produži rok za izvođenje radova na mostu. Ipak, nikakvo pomeranje rokova ne dolazi u obzir,

*Izvor: www.novosti.rs
*Foto: Beta

Share
Najnovije vesti iz ove rubrike
Nikolić dovodi Arape u Kragujevac
20.04.2015 21:53
Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i predsednik Barakat palace Group iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Talal Ahme...
Do kraja godine prodaja PKB
20.04.2015 21:23
Poljoprivredna korporacija Beograd iz Padinske Skele biće do kraja godine prodat strateškom partneru po princip...
Dinar miruje u utorak
20.04.2015 21:04
Dinar će u utorak nastaviti stagnaciju i srednji kurs će biti 120,0144 dinara za jedan evro, saopštila je Narod...
Clover planira novu investiciju u Srbiji
20.04.2015 17:08
Američka kompanija Clover zainteresovana je za izgradnju fabrike za repariranje pametnih telefona u Srbiji, saop&scaro...
Naplata se odužila na pet meseci
20.04.2015 16:17
Rokovi plaćanja potraživanja između preduzeća u Srbiji sve su duži, prosečno vreme potrebno za naplatu pre godinu dana...
Aplikacija za merenje buke
20.04.2015 15:40
Projektanti iz Srbije moći će od sada da koriste aplikaciju za izračunavanje nivoa buke u zatvorenom prostoru koja će ...
Pretraga

zatvori