Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Američki bogataši `vrede` dva biliona dolara

    Američki superbogataši, uprkos finansijskoj krizi, sve su bogatiji, pokazuje godišnja Forbesova lista 400 najbogatijih u Sjedinjenim Američkim Državama, čije ukupno bogatstvo iznosi dva biliona dolara.

    Većina imena u vrhu te liste nije promenila poredak od prošle godine, ali najveći broj "bogataša" uvećao je svoj imetak.

    Koosnivač Microsoft koorporacije Bill Gates ostao je najbogatiji čovek u SAD, dvadesetu godinu za redom, sa bogatstvom procenjenim na 72 milijardi dolara.

    Direktor Berkshire Hathaway Warren Buffett je na drugom mestu sa 58,5 milijardi dolara, dok je koosnivač Oracle Larry Ellison i dalje na trećem mestu s 41 milijardom dolara.

    Vlasnici Koch Industries, braća Charles i David Koch dele četvrto mesto s po 36 milijardi dolara. Gradonačelnik Njujorka Michael Bloomberg, osnivač istoimene kompanije na desetom je mestu s 31 milijardom dolara.

    Kako navodi Forbes, ukupno bogatstvo 400 najbogatijih Amerikanaca iznosi ove godine dve hiljade milijardi, u odnosu na 1,7 hiljade milijardi prošle godine, što je najveći ukupni iznos ikada zabeležen.

    Najveći deo članova elitnog kluba uvećao je svoje bogatstvo, zahvaljujući snažnom tržištu akcija i nekretnina.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE