Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Direct Media – prodata ili ne?

    Kompanija Direct Media, članica Multikom grupe, koja je u vlasništvu Dragana Đilasa, nije promenila vlasnika. Potpisan samo memorandum o razumevanju. Prodaja je proces koji traje, kaže vlasnik.

    Iako je pre nekoliko dana objavljeno da je Direct Media prodata medijskoj grupi bugarskog biznismena Krasimira Guergova, nikakav transfer nije obavljen, nezvanično saznaju Novosti.

    Pred javnošću Dragan Đilas nije više vlasnik marketinškog carstva koje posluje u celom regionu i spada među najjače firme u Srbiji. Do prodaje, međutim, nije došlo.

    Čak ni u zvaničnom saopštenju Multikoma ne stoji da je njihova agencija prodata, već da "novi vlasnik Direct Media postaje medijska grupa Krasimira Guergova".

    Nije bilo nikakvog transfera, ni novca, niti vlasništva kada je Direct Media u pitanju, kaže izvor Novosti. Potpisan je samo memorandum o razumevanju i namerama, ali do prodaje nije došlo.

    Direct Media je u postupku prodaje, a to je proces koji traje i ne može da se završi preko noći. Sav novac će stići u Srbiju i ovde ću platiti porez, rekao je u Novom Sadu Dragan Đilas.

    Koliko je unosno tržište medijskog oglašavanja, pokazuje i podatak da su svi mediji u Srbiji prošle godine od oglašavanja prihodovali oko 170 miliona evra.

    Direct Media AD lane je upisala čist profit od 775.321.000 dinara, što je 67,65 miliona dinara više nego u 2011. godini. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE