Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Reuters otpušta pet odsto zaposlenih?

    Novinska agencija Reuters najavila je otpuštanje oko pet odsto zaposlenih, prenosi neimenovan izvor blizak upravi redakcije.

    U cilju jednostavnijeg i boljeg operativnog sistema informacija, odlučili smo se na promene koje će rezultirati blagim smanjenjem broja zaposlenih u redakciji, izjavila je za AFP Barb Burg, direktorka za komunikacije Reutersa.

    Direktorka, međutim, nije precizirila o kom se broju radi. Iz izvora bliskom upravi AFP saznaje da se radi o pet odsto zaposlenih.

    Reuters News, konkurent AFP, zapošljava više od 2.800 novinara, prema poslednjem godišnjem izveštaju njegove američko-kanadske matične kuće, Thomson Reuters.

    Generalni direktor Thomson Reutersa, James Smith je već najavio mogućnost "teških odluka" u predstojećem periodu, u poruci upućenoj zaposlenima kojih je oko 60.000.

    Novinska agencija mali je deo delatnosti Thomsona Reutersa, koji veći deo prihoda ostvaruje u finasijskim transakcijama u bankama i na tržištima, i dostavljanju posebnih informacija u finasijskim, a pre svega pravnim domenima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE