Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U opticaju nova novčanica od 100 dolara

    Nova američka novčanica od 100 dolara sa čitavim nizom specijalnih zaštita od falsifikata biće danas puštena u opticaj.

    Američka centralna banka (Federal Reserve) koja nije pogođena blokadom danas će u svoje ispostave širom zemlje poslati blinidirane kamione sa novim novčanicama.

    Izrada ove novčanice trajala je više od deset godina, a bila je praćena brojnim problemima u proizvodnji. Ali zvaničnici kažu da su sada problemi rešeni. Neki klijenti banaka mogli bi već sutra popodne videti nove novčanice, u zavisnosti od toga koliko im je banka blizu ispostave centralne banke.

    "Imamo 3,5 milijardi ovih novčanica koje će, kako smatramo, biti više nego dovoljne da ispune domaće i međunarodne potrebe", rekla je Sonya Danburg, zvaničnica centralne banke.

    Redizajnirana novčanica od 100 dolara, prva nova banknota te denominacije od marta 1966. imaće lik Benjamina Franklina na prednjoj strani i Salu nezavisnosti u Filadelfiji na zadnjoj. Pored toga, imaće i niz zanimljivih novih zaštitnih detalja.

    Na njoj se nalazi istorijsko zvono koje nestaje u mastionici a novčanica ima i svetlo plavu trodimenzionalnu sigurnosnu traku na kojoj se nalaze slike koje se kreću u suprotnom smeru od onoga u kojemu se ona okrene.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE