Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hvala na pozivu: Dinkić na saslušanju zbog Nacionalne štedionice

    Bivši ministar i lider URS-a Mlađan Dinkić pozvan je danas na saslušanje u policiju zbog preispitivanja zloupotreba u Nacionalnoj štedionici.

    Kako saznaje B92, Dinkić je u Upravu kriminalističke policije pozvan u svojstvu građanina.

    Pored Dinkića danas će izjavu o ovom slučaju dati i Vladimir Ilić, član URS-a i Vesna Arsić, nekadašnja najbliža Dinkićeva saradnica u Ministarstvu finansija.

    Indicije da će Dinkić biti saslušan pojavile su se juče, a on je povodom toga za list Alo! rekao:

    „Tačno je da sam pozvan u policiju i hvala bogu da je tako. Veoma se radujem tom razgovoru. Krajnje je vreme da posle 12 godina u ovoj zemlji proradi pravna država i da se konačno odbace sve laži koje su moji politički protivnici godinama plasirali u medijima o meni u vezi sa Nacionalnom štedionicom. To je bio jedan od najboljih državnih projekata u protekloj deceniji, na kome je Srbija zaradila sedam puta više nego što je uložila, a istovremeno je omogućeno da se stotinama hiljada građana koji su imali 2,5 miliona štednih knjižica isplati stara devizna štednja koja im je više od jedne decenije bila zarobljena u propalim državnim bankama,“ izjavio je Dinkić

    Savet za borbu protiv korupcije Verice Barać ukazivao na sporne stvari u vezi sa prodajom Nacionalne štedionice.

    Savet je decembra 2004. godine Vladi Srbije uputio izveštaj u kojem analizira strukturu vlasništva Nacionalne štedionice, navodi privilegije koje joj je država dodelila i vladi ukazuje na korake koji su potrebni kako bi se zakonskim putem utvrdilo da li je bilo kršenja propisa u navedenim bankarskim poslovima i da li je pritom bilo korupcije među visokim državnim funkcionerima".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE