Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Četiri sata za Dinkićevih pet minuta o Štedionici

    Došlo je mojih pet minuta da mogu ljudima koji se bave ovim slučajem da kažem šta je istina i razbijem mnoge zablude o Nacionalnoj štedionici, izjavio je bivši ministar Mlađan Dinkić posle četvoročasovnog saslušanja u policiji.

    Dinkić je saslušan u svojstvu građanina, a iskaz u policiji je trajao četiri sata. Slučaj Nacionalne štedionice je na listi 24 sporne privatizacije koju je Evropska unija dostavila Vladi Srbije 2011. godine.

    Prema njegovim rečima, policija je s njim obavila razgovor u okviru ispitivanja sumnjivih privatizacija, među kojima je i Štedionica, jer je u vreme reforme bankarskog sistema bio guverner NBS.

    Siguran sam da će ovaj slučaj za mene biti rešen pozitivno. Imam potpuno čistu savest, rekao je Dinkić, ističući da je više od četiri sata, na njegovo insistiranje, objašnjavao zašto je formirana štedionica.

    Država je u Nacionalnu štedionicu uložila samo milion evra u novcu i 3,9 miliona evra u imovini, a prodala je za 35 miliona evra, rekao je Dinkić navodeći da je dobijeno još tri miliona evra donacija.

    Zbog svega toga smatra da je neopravdano stavljen na stub srama i zadovoljan je što je došlo "njegovih pet minuta da može da kaže šta je istina i tako razbije mnoge zablude o tom slučaju".

    Očekuje se da, pored Dinkića, izjavu o tom slučaju daju i Vladimir Ilić, član URS i bivši direktor Poreske uprave, i Vesna Arsić, bivša viceguvernerka i nekadašnja najbliža Dinkićeva saradnica u Ministarstvu finansija.

    Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom saslušanja Dinkića, da državni organi rade svoj posao i da će do kraja godine na red će doći sva 24 sporna predmeta.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE