Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nepoželjnih milijardu dolara Facebook-a?

    Facebook je ponudio milijardu dolara za preuzimanje aplikacije za deljenje fotografija Snapchat, koju je direktor Evan Speigel odbio, navodi Wall Street Journal.

    Za ovu sumu novca najpopularnija društvena mreža preuzela je Instagram prošle godine.Preuzimanje Snapchata, koji tvrdi da njihovi korisnici pošalju dnevno 350 miliona poruka, pomoglo bi ulazak Facebooka na popularno tržište aplikacija za deljenje fotografija, ali i pridobijanje mlađih korisnika, što je od posebnog značaja s obzirom na izveštaje koji upućuju da mlađa generacija gubi interesovanje za ovu društvenu mrežu.

    Prošle godine Facebook je pokrenuo Poke, aplikaciju koja se može opisati kao klon Snapchata, s obzirom da omogućava korisnicima slanje fotografija koje nakon određenog vremena automatski brišu.

    Ukoliko se navodi o preuzimanju pokažu kako istiniti, Snapchat bi bio svrstan u istu kategoriju start-up kompanija poput Instagrama, ili kompanije Waze koju je preuzeo Google, a koje su peruzete od strane itnernet giganata iako ne ostvaruju značajne prihode.

    Kako navodi Wall Street Journal Snapchat trenutno traži investitore koji bi uložili 200 miliona dolara koje bi iskoristili za unapređenje poslovanja. Ni Facebook, ni Snapchat nisu komentarisali navode WSJ o ponudi vrednoj miljardu dolara.  

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE