Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ministarka Mihajlović: Ne sabotiram Južni tok

    Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da nisu argumentovane tvrdnje da ona sabotira dogovor predsednika Srbije i Rusije.

    "To je pokušaj da se napravi nepostojeća napetost i da se destabilizuju odnosi bez ijednog argumenta", kazala je ministrka novinarima u Institutu Mihajlo Pupin.

    Direktor Ruskog instituta za strateške studije Leonid Resetnjikov rekao je za novi NIN da Zorana Mihajlović sabotira sporazum Tomislava Nikolića i Vladimira Putina.

    Resetnjikov je naveo da su dvojica predsednika nedavno u Moskvi razgovarala o gasovodu Južni tok, a da je kasnije ministarka Mihajlović iznela oprečni stav koji Rusija na može da odobri.

    On je dodao da je "još prošlog septembra ruski predsednik rekao Nikoliću – usaglasite stavove oko 'Južnog toka' i nemoguće je da predsednik govori jedno, a njegova ministarka nešto sasvim suprotno".

    "U protekloj godini nikakvih promena u tom smislu nije bilo, Zorana Mihajlović nastavlja da sabotira sporazum izmedju dva predsednika", rekao je direktor RISI-a koji je formiran pod pokroviteljstvom Putina, a svoje predstavništvo je nedavno otvorio u Beogradu.

    Zorana Mihajlović smatra da su te tvrdnje pokušaj da se u "centar priče stavi nešto što ne postoji" i da se pažnja skrene s važnih stvari kao što su ekonomske mere vlade, reforma Srbijagasa i drugi problemi.

    "Za mene su najvažnije činjenice. Ovo ministarstvo i ova vlada su za godinu i po uradili više za Južni tok, nego ijedna prethodna vlada", rekla je Zorana Mihajlović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE