Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Lažne optužbe skreću pažnju sa Srbijagasa

    Ministarka energetike Zorana Mihajlović u Moskvu putuje prvenstveno zbog razgovora o novim energetskim projektima, još jednom negira optužbe da minira sporazum između Rusije i Srbije i ističe da se ne povlači pred stereotipima.

    Mihajlović je najavila da sledeće nedelje ide na redovni sastanak sa ruskim ministrom energetike Aleksandrom Novakom, sa kojim će razgovarati o novim projektima o energetskoj efikasnosti i drugim energetskim projektima. 

    Mihajlovićeva je napomenula da će sa ministrom Novakom razgovarati o Južnom toku, unapređenju saradnje sa NIS i drugim važnim temama. Poznato je da je saradnja između naše dve države najrazvijenija upravo u sektoru energetike, kaže Mihajlović.

    Ne povlačim se pred stereotipima

    Odgovarajući na optužbe da minira sporazum između Rusije i Srbije, ministarka kaže da se te optužbe, bez ikakvog uporišta u realnosti, plasiraju se kako bi se skrenula pažnja sa činjenice da Srbijagas tone sve dublje i da će, ukoliko se hitno ne reformiše, i potonuti.

    Inače, ministarka je na Facebook profilu postavila autorski tekst u kojem objašnjava pozadinu napada, kojima je izložena proteklih nekoliko nedelja.

    Izvesni ruski analitičar bez ijednog argumenta tvrdi da sabotiram gasni sporazum između dve zemlje, a poziva se na sopstvenu analizu misli, nikad izrečenih od strane predsednika Rusije, piše u njenom autorskom tekstu.

    Ona ističe da se njene primedbe u „vezi sa potrebom reformisanja Srbijagasa, koje imaju za cilj da to preduzeće postane profitabilno, a ne kamen oko vrata naše ekonomije, tumače kao subverzija međudržavnog sporazuma“!

    Svakako bih volela da vidim da li bi se ovakve kritike upućivale da je na mom mestu neki muškarac iz vrha države. Naravno, neću se povući pred stereotipima, završava tekst srpska ministarka energetike.

    Vučić ne dozvoljava narušavanje odnosa sa Rusijom 

    Unapređenje prijateljskih odnosa sa Moskvom prioritet je ove vlade i neću dozvoliti da ti odnosi budu narušeni, istakao je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, u razgovoru sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom.

    Teme sastanka bile su pripreme za predstojeće značajne posete Srbiji ruskih zvaničnika, a kako se navodi u saopštenju vladine Kancelarije za odnose s medijima, razjašnjene su nedoumice oko izjava srpskih zvaničnika o saradnji sa Rusijom.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE