Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Proverite da li je i vašem životu potreban tehnički pregled

    Sve što vas svakog dana okružuje, birali vi to ili ne, ima jak uticaj na vaš život. Bilo da je u pitanju TV reklama o beljim zubima, slučajnom susretu sa školskim drugom koga niste videli 20 godina ili uspešan sastanak u koji niste ulagali nade, sve to ostavlja trag i na neki način ukazuje na pravac kojim ćete dalje. Vi imate izbor da poverujete reklami i otrčite do prve apoteke po čudesnu pastu, možete zbog susreta sa drugom da se nostalgično vratite u period škole i tugujete jer ste ipak promašili profesiju, a možete i da neočekivano uspešan sastanak proglasite neuspešnim jer ne verujete da se stvari dešavaju po dobru ako vi nemate kontrolu. Sa koje god strane posmatrali dešavanja oko sebe, pečat u sebi nosite pa nosite.

    Šta možete da uradite? Prestanite da verujete veštim TV prodavcima, odustanite od razmišljanja o prošlosti i dajte sebi malo optimizma i verujte u dobre ishode.

    Ali, šta ako vas sva ta dešavanja, slučajni susreti, sastanci, pročitane rečenice i filmovi odvlače od vaših želja da, recimo, budete nezavisni u poslu ili da zaradite svoj prvi milion? Šta ako vas je trenutna situacija ušuškala, dobro vam je, ništa vas ne žulja i tako možete do penzije? To, kažu, ne valja. To su sigurni znaci da je vašem životu potreban tehnički pregled ili dobro razmrdavanje.

    Kako da znate da vam je potreban tehnički?

    Kad malo bolje razmislite – oko vas nema boljih, nema onih sa većim iskustvom nego što je vaše, nema veštijih, obrazovanijih, jačih, hrabrijih. Ako ste najbolji u timu, vreme je da idete dalje, jer u trenutnom ima malo prostora za rast. ’Ako ste najbolji u sobi, u pogrešnoj ste sobi’, rekli bi iskusniji. Vama sada trebaju ljudi koji su vam izazov. Ovakav status quo je siguran znak da vašem životu treba tehnički pregled.

    Svaki dan je rutina, sigurni ste kako će dan početi i kako će se završiti, nema iznenađenja i neprijatnih problema i situacija koje traže rešenje. To neki zovu ’zona udobnosti’ i ako je prepoznate u svom životu, znajte da morate na tehnički. Nikad ništa veliko i značajno nije nastalo iz udobnosti. Nešto mora da vas zaboli i žulja. Što više, to je lekcija dragocenija.

    Ako se budite kao po kazni, namršteni i ljuti što nije vikend, hitno menjajte sve što možete i bez pogovora pristupite tehničkom pregledu. Odmah.

    Niko ne kaže da je jedino rešenje da se družite sa Bilom Gatesom, Bransonom, Elonom Muskom i ostalom ekipom. Rešenje je da vreme provodite sa ljudima koji ’rastu’ i žele da rastu, koji daju sve od sebe da menjaju okolnosti i stvari na bolje. A, ako sebe uhvatite u društvu gde su problemi glavna tema sa akcentom na ’drugi su krivi’, gde na pitanje ’Šta ima novo?’ čujete odgovor ’Baš ništa’ i ako se vaši drugari često ubijaju od dosade, zar ne mislite da je tehnički pregled ili razmrdavanje jedino rešenje?

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE