Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Završen najveći investicioni forum na Balkanu

    Najveći investicioni forum na Balkanu "Belgrade Venture Forum" završen je uručivanjem nagrada za najbolju projektu start ap ideju, a prvo mesto pripalo je domaćoj firmi Strawberry energy za solarni punjač za mobilne telefone.

    Organizator foruma i izvršni direktor organizacije SEVEN (Serbian Venture Network) Miloš Došen, rekao je Tanjugu da su kompanije imale prezentacije pred investitorima i da pobednici dolaze iz inovativnih oblasti, zelene energije, "izmenjene stvarnosti", medicinskih naprava i IT.

    Ukupno je bilo prijavljeno više od 130 kompanija sa poslovnim idejama, a u užem izboru se razmatralo 38. Nagrade su, takođe, dobile firme Live view studio, Arturus, Telekardio, Festomat i Mobikupon.

    Na forumu je učestvovalo više od 40 eminentnih govornika iz poslovnog sveta, a učestvovali su i predstavnici 30 investitora u Srbiji, koji privatno finansiraju preduzeća u IT sektoru i sličnim oblastima.

    Strawberry energy je inovator solarnog punjača za mobilne telefone i do sada je postavila 12 javnih solarnih punjača "Strowberry Drvo" u Srbiji i regionu. Ta firma je na forumu dobila glavnu nagradu od 1.000 evra.

    Forum je bio, prema rečima Došena, glavno mesto za sklapanje novih poslova i uspostavljanje kontakata. 

    Pročitajte i>>>Četiri milijarde dinara za inovacije

    Investitori su pokazali interesovanje da izuzetne projekte investiraju od 10.000 do nekoliko miliona evra po kompaniji, a fondovi kojima upravljaju su vredni više od tri milijarde evra.

    Na forumu su predstavljeni primeri najbolje prakse uspešnih evropskih regiona, kao što su Flandrija i Baskija.

    Na konferencijskom delu su pokrivene teme: Žene u preduzetništvu, Korporativno investiranje, Izazovi i prilike prekograničnih investicija, Akademske institucije i preduzetničke kompanije, Nove tehnologije u zdravstvu…

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE