Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tadić demantovao da je dobio `virtuelni posao`u Telenoru

    Bivši predsednik Srbije i počasni predsednik Demokratske stranke Boris Tadić zaposlio se kao savetnik u norveškom Telenoru za region i Evropu, ali pitanje aktivnog bavljenja domaćom politikom ostavlja otvoreno, piše Blic. Tadić demantovao da je u pitanju posao.

    Tadić je međutim za B92 rekao da se nije zaposlio u Telenoru već da je postao član savetodavnog tela koje se sastaje jednom ili dva puta godišnje. On takođe navodi da ostaje u politici.

    Tadić se juče u Beogradu sastao sa Kjell Morten Johnsenom, izvršnim potpredsednikom Telenor grupe i direktorom evropskih operacija ove velike kompanije, na sastanku, koji je, navodno, organizovao bivši norveški premijer Jens Stoltenberg.

    Kako piše beogradski list, ovaj aranžman bivšeg predsednika neće imati veze sa poslom kompanije u Srbiji, a Tadić čak neće imati ni kancelariju u Beogradu, jer je to kako kaže ’virtuelni posao’.

    „Telekomunikacije su virtuelna stvar, pa je i kancelarija virtuelna stvar,“ rekao je Tadić.

    On je za Blic rekao da je za njega sektor telekomunikacija i energetike izazov, i da je to nepresušni izvor znanja koje može da primeni i u politici.

    Izvršni predsednik Telenor grupe Johnsen je rekao da su „tražili nekoga koga znaju u svetu, kao ima kapacitet za ono što im treba“, i da se ne zna koliko će ovaj angažman trajati, jer je za njih cela ova priča nova.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE