Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gde su , šta rade: Bivši funkcioneri sa unosnijim poslovima

    Većina bivših funkcionera, posle odlaska s vlasti, uspela je da pronađe isplativije poslove. Bilo da su ostali povezani s državnim strukturama, prešli u međunarodne institucije ili su zaplovili u privatan biznis, tek njihove plate su sada veće od ministarskih, pišu Novosti.

    Nekadašnji predsednik Vlade Mirko Cvetković kaže za ovaj list da se posla u Nemanjinoj prihvatio isključivo iz želje da pomogne državi, iako je na drugim mestima prolazio bolje, i profesionalno i finansijski.

    „Sad radim za Svetsku banku, i za to dobijam dnevnice, u zavisnosti od toga koliko sam angažovan,“ otkriva Cvetković, i navodi da je mesečna suma prilično veća od 132.000 dinara, koliko je svojevremeno primao kao premijer.

    Bivši predstavnici vlasti, pokazalo se, rado se odazivaju pozivima da karijeru nastave na savetničkim pozicijama. Boris Tadić, koji je kao šef države primao oko 142.000 dinara, angažovao se na savetničkim poslovima u Telenor grupi i nastavlja da se bavi politikom u Srbiji i međunarodnim institucijama.

    Goran Knežević, koji je kao šef resora poljoprivrede dobijao 108.000 dinara, sada radi kao savetnik generalnog direktora NIS.

    „Zadovoljan sam dinamičnim poslom, prijemom i srdačnošću kolega i uslovima koje imam. NIS je svetska kompanija i svakog dana se može naučiti nešto novo.“

    Otkad se Petar Škundrić penzionisao, mesečno dobija 48.000 dinara više nego dok je svojevremeno vodio resor energetike.  Jer, penzija i naknada za savetnički posao kod premijera Dačića iznose 162.000.

    I Milutin Mrkonjić, koji je upravo objavio da se penzionisao, imaće veće mesečne prihode nego dok je ’jurio’ građevince da završe posao.  Kao ministar je primao 115.200 dinara, a sad mu penzija i poslanički paušal mesečno donesu skoro 140.000 dinara.

    Primanja od 112.000 dinara, koliko Suzana Grubješić sada dobija u parlamentu, za oko pet hiljada su veća od plate koju je primala kao potpredsednik Vlade.

    Za toliko više dobija i Verica Kalanović, koja je kao šef resora za regionalni razvoj primala 110.546 dinara. U manjku je jedino lider URS Mlađan Dinkić, koji u Skupštini prima 106.000 dinara, pišu Novosti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE