Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Foto: Milo Đukanović u Beogradu posle deset godina

    Crnogorski premijer Milo Djukanović počeo je u utorak sastanke sa srpskim zvaničnicima koji su posvećeni unapredjenju odnosa pre svega na planu evrointegracija i ekonomske saradnje.

    Nakon svečanog dočeka ispred Palate Srbija, Djukanović se sastao sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem, a potom i sa potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem.

    Djukanović, koji je u Beograd stigao u ponedeljak, u toku dana će položiti venac na spomen ploču premijeru Srbije Zoranu Djindjiću koji je ubijen 12. marta 2003. u dvorištu Vlade Srbije. Sahrani pokojnog premijera 2003.godine poslednji je put kada je Đukanović bio u Beogradu u zvaničnoj poseti.

    Sastanak sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem koji je takodje bio predvidjen, otkazan je zbog odlaska Nikolića na komemoraciju bivšem južnoafričkom predsedniku Nelsonu Mandeli.

    Planiran je i plenarni sastanak delegacija Srbije i Crne Gore, a premijeri će potpisati Sporazum o saradnji vlada dve zemlje u kontekstu pristupanja Evropskoj uniji. Djukanović će se potom u Skupštini Srbije sastati s predsednikom parlamenta Nebojšom Stefanovićem.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE