Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Radulović o dobrim zakonima i lošem zdravstvenom

    Ministar privrede Saša Radulović očekuje da će do kraja januara biti usvojeni zakoni o stečaju i o privatizaciji, a nacrt zakona o radu usaglašen, dok je, kako je dodao, sadašnji način overavanja zdravstvenih knjižica pogrešan.

    Očekujemo da će zakoni o stečaju i privatizaciji biti usvojeni do kraja januara, od toga zavisi početak privatizacije. Političke partije treba da izgube u potpunosti uticaj na preduzeća u restrukturiranju. Imamo agresivan plan da se sve završi do kraja godine, rekao je Beti Radulović.

    Ministar je u Beču, gde učestvuje na skupu Euromoney, rekao da postoje veliki otpori promenama, da su protivnici novih zakona svi koji "žive od nakaradnog sistema", odnosno "sve interesene grupe koje na neki način gube ovim izmenama zakona".

    Zakon o radu je okrenut ka malim i srednjim preduzećima, ka nezaposlenima, a protiv neradnika i onih koji zloupotrebljavaju sistem. Ima mnogo stvari koje se podmeću, koje su netačne, kako bi se prikazalo da je zakon protiv radnika, to jednostavno nije tako, rekao je Radulović.

    Pročitajte i>>>Štrajk upozorenja 23. januara

    Na pitanje o promenama u finansiranju zdravstvene zaštite, Radulović je rekao da je pogrešan sadašnji način po kojem se zaposlenima ne overavaju zdravstvene knjižice, ukoliko njihov poslodavac nije uplatio doprinos za zdravstvo.

    Pročitajte i>>>Ukida se doprinos za zdravstveno osiguranje

    Zaposleni nisu krivi za to. Ne može se doprinos za zdravstvo naplaćivati preko zaposlenih, već je posao Poreske uprave da radi naplatu, da blokira firme i da osigura naplatu doprinosa, a ne da zaposleni ne dobijaju overene knjižice, rekao je Radulović.

    Radulović je rekao da će na skupu u Beču pozvati strane investitore da učestvuju u privatizaciji u Srbiji i da će im predstaviti reformske zakone.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE