Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Radulović: Zakon protiv javašluka i parazita

    Ministar privrede Saša Radulović smatra da su zahtevi sindikata za njegovom smenom, uz obrazloženje da vodi pogubnu ekonomsku politiku i uništava preduzeća – neodgovorne, ponavljajući da su reforme kritično važne za opstanak privrede.

    Mi uvodimo red u javni sektor, u društvena preduzeća, četiri i po meseca se borimo sa neodgovornim direktorima i sa neodgovornim članovima sindikata koji šire lažne informacije o zakonima i o tome šta treba da se desi sa radnicima, istakao je Radulović u izjavi Tanjugu.

    Reforme su kritično važne za dugoročan opstanak srpske privrede, za boljitak građana i moraju biti sprovedene. Te reforme diraju u neke interesne grupe, privilegije za koje plaćaju svi građani i mi sa tim javašlukom moramo da prekinemo, rekao je ministar.

    "Ono što nas košta poslednjih 10 godina, što građani mogu da vide po svom životnom standardu, sve to se sada diglo da bi zaustavilo reforme koje u suštini treba da im ukinu privilegije", ocenio je Radulović i naglasio da su izmene Zakona o radu uperene protiv neradnika i "onih koji žive kao paraziti na leđima sistema".

    Prema rečima Radulovića, o izmenama zakona izneto je niz neistina: "da će doći do smanjenja plata, do masovnih otpuštanja, kako će radnici morati da budu 24 sata dostupni poslodavcima, a da to ne moraju da plate…"

    Sindikati su odlučili da izađu iz radnih grupa dok se pisao zakon, nisu dali nijedan predlog na promene zakona, izašli su iz javne rasprave, sprečili javnu raspravu. Žao mi je, ali takvo neodgovorno ponašanje ne možemo tolerisati, naveo je on.

    On je ocenio i da donošenje izmena Zakona o radu nije zakočeno i naveo da je Ministarstvo rada prikupilo dosta informacija i mišljenja od mnogih koji su učestvovali u javnoj raspravi. Sve te informacije, uključujući i primedbe sindikata, ugrađuju se u tekst zakona.

    "Na tome da li će taj zakon ući u skupštinsku proceduru, kao i ostali zakoni – o stečaju, privatizaciji, planiranju i izgradnji, testira se reformski kapacitet ove vlade", istakao je Radulović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE