Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Lavrov: Zabrinuti smo zbog stava EU o Južnom toku

    Ministar spoljnih poslova Rusije Sergey Lavrov izjavio je u intervjuu za Politiku da je Rusija zabrinuta zbog stava Brisela o neophodnosti revizije međudržavnih sporazuma između Rusije i država koje učestvuju u projektu izgradnje gasovoda Južni tok s ciljem da se usklade sa "Trećim energetskim paketom EU".

    "Jasno je da se zakonodavstvo EU ne može primenjivati retroaktivno i da se ne može da ometati ranije postignute bilateralne sporazume. Oni su neodvojivi deo međunarodnog prava i ne mogu biti jednostrano podvrgnuti reviziji ", rekao je Lavrov.

    Lavrov smatra da se odnosi Srbije i Rusije ne mogu okarakterisati samo kao "veoma dobri", već su oni, kako navodi, dostigli stepen strateškog partnerstva, ali je očigledno da postignuti visok novo veza ne odgovara u potpunosi potrebama i mogućnostima dve zemlje.

    "Postoji značajan potencijal u rusko-srpskim vezama u trgovinsko-ekonomskoj sferi. Primer uspešne investicione saradnje svima je pred očima – ulazak ruskog investitora u kapital kompanije 'Naftna industrija Srbije' doveo je do toga da je NIS, ne samo prestao da pravi gubitke, nego, od raznih poreza, uplaćuje najviše novca u budžet Srbiji", rekao je Lavrov u intervjuu za Politiku.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE