Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić: Srpski Mercedes za mesec dana

    Za manje od mesec dana na ulicama će se pojaviti prvi automobil marke Mercedes proizveden u Srbiji, najavio je prvi potpredsednik Vlade Srbije u ostavci Aleksandar Vučić.

    Čuo sam da su neki rekli da Mercedes nikada neće doći u Srbiju. Kompanija Bosch je već u Pećincima, a za manje od mesec dana videćemo na ulicama naš "mercedes", rekao je Vučić na obeležavanju trogodišnjice rada Londonske komercijalne škole, u Beogradu.

    Vučić je istakao da je za Srbiju izuzetno važno da postane atraktivna za investitore jer se na taj način obezbeđuje tržište i garantuju poslovi.

    Pročitajte i>>>Adut Mercedesa iz srpske fabrike

    Prema njegovim rečima, dolazak investitora je važan i da bi se promenila svest prema kapitalu i poslu, primenila nova znanja i kompanije dobile profesionalniji menadžment.

    Vučić je rekao da ne misli da je u Srbiji ostvaren ogroman napredak, ali da može da kaže da je postignut odgovarajući pomak, pre svege u evropskim intgracijama, zbog čega Srbiju u svetu vide drugačijim očima.

    Solidarni porez ostaje, ali sa preraspodelom

    Kada je reč o solidarnom porezu, vicepremijer je ranije izjavio da taj porez na plate u javnom sektoru veće od 60.000 dinara neće biti ukinut posle vanrednih parlamentarnih izbora, ali će biti napravljena preraspodela.

    Oni koji rade teže i odgovornije poslove i u noćnim smenama biće manje pogođeni solidarnim porezom od onih koji rade lakše poslove. Cilj je da država dobije isti iznos ušteda po osnovu umanjenja zarada u javnom sektoru, rekao je Vučić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE