Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tomić priveden zbog spornih kredita od 2,5 miliona evra

    Dragan Tomić, predsednik Izvršnog odbora Univerzal banke i poslanik SNS, osumnjčen je da je dao dva sporna kredita od po dva i po miliona evra firmama Gorana Perčevića i Dragana Đurića – Interkomercu i Veterinarskom zavodu.

    Tomić, koga je policija privela u četvrtak,
    na saslušanju se pozvao na poslanički imunitet, ali mu je ta vrsta zaštite od krivične odgovornosti, po konstataciji policije i tužioca, prestala raspuštanjem Skupštine.

    Sa Tomićem su na saslušanje privedeni i Nevena Belić, Dragoljub Perišić, Milovan Puzović i Ljiljana Stojanović, koja je do pre dve godine bila predsednica IO.

    – Oni se, na čelu sa Tomićem, terete da su, protivno mišljenju Odeljenja za ocenu boniteta, odobravali određenim firmama milionske kredite koji su nenaplativi – kaže za Blic izvor iz beogradske policije.

    U policiji objašnjavaju da su dva sporna kredita odobrena 2012. i 2013. i da je Tomić saslušavan zbog 2,5 miliona evra kredita koji je odobren Perčevićevoj firmi Interkomerc. Stojanovićeva se tereti za kredit dat Veterinarskom zavodu, takođe, od 2,5 miliona evra.
    Tomić se na saslušanju pozvao na poslanički imunitet. Inspektori Odeljenja za privredni kriminal potom su Tomiću predočili da se po Ustavu prestankom saziva Narodne skupštine završava i mandat poslanika, što znači da mu imunitet više ne važi. Saslušanje je potom nastavio tužilac, po čijoj odluci je Tomiću određeno zadržavanje od 48 sati.

    – Policija ga sumnjiči za kredite date “Interkomercu”. Ali oni su dodeljeni pre nego što je postavljen na čelo IO. – kaže Tomićev advokat Miljan Karličić.

    Administrativni odbor Skupštine Srbije, po zahtevu Višeg javnog tužilaštva, predložio je parlamentu da po hitnom postupku odobri određivanje pritvora i vođenje krivičnog postupka protiv poslanika Dragana Tomića, zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica. Vanredna sednica Skupštine Srbije trebalo bi da bude održana do kraja nedelje. Time su demantovane tvrdnje da je raspuštanjem Skupštine poslanicima prestao da važi imunitet.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE