Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Subotički Siemens udvostručio broj zaposlenih

    Kompanija Siemens Srbija u fabrici vetrogeneratora u Subotici za godinu dana je udvostručila broj zaposlenih na 992 radnika, usled povećane potražnje na svetskom tržištu.

    Kako se navodi u saopštenju Siemensa, broj zaposlenih u subotičkoj fabrici, koja je u februaru 2013. godine upošljavala 453 radnika, do kraja februara ove godine uvećan je za 539 radnika.

    Generalni direktor kompanije Siemens Srbija Tihomir Rajlić je rekao da je su novi radnici zaposleni jer je uvećan broj porudžbina generatora koji se proizvode u fabrici u Subotici, zbog potražnje na svetskom tržištu.

    Siemens je, kako je istakao, zahvaljujući kvalitetu proizvoda, poštovanju rokova i standarda, kao i stalnim inovacijama u proizvodnji jedan od 10 najvećih izvoznika iz Srbije.

    Naš tim u Subotici i Beogradu sada čini 1.066 zaposlenih, a nastojaćemo da i u ovoj godini utičemo na pozitivnu privrednu klimu Srbije i u skladu sa tim otpočnemo i novi ciklus zapošljavanja, rekao je Rajlić.

    Kompanija Siemens Srbija ističe da je ovu godinu započela sa ambicioznim poslovnim planovima, a da je jedan od značajnih projekata proširenje saradnje sa domaćim dobavljačima, koji bi proizvodili 90 gotovih komponenti za fabriku vetrogenratora.

    Na Sajam dobavljača tada se prijavilo više od 250 zainteresovanih preduzeća, a Siemensov tim stručnjaka trenutno, u kvalifikacionoj fazi, obilazi mala i srednja preduzeća širom Srbije koja su se prijavila.

    Navodi se da će u narednim mesecima biće poznat konačan broj dobavljača sa kojima će Siemens krenuti u probne serije, a zatim i u serijsku proizvodnju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE